Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020

Απολυμάνσεις στο Δροσάτο από το Δήμο Κιλκίς

Στην απολύμανση εξωτερικών χώρων του Δροσάτου, του οικισμού στον οποίο διαμένει ο 80χρονος που βρέθηκε χθες θετικός στον κορωνοϊό, προχώρησε σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, ο Δήμος Κιλκίς.

Απολυμάνσεις πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία, στο πάρκο και σε όλα τα παγκάκια, όπως επίσης και στο Δημοτικό Κατάστημα, όπου στεγάζονται επίσης το ΚΕΠ και η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».

Υπενθυμίζεται ότι, ο ηλικιωμένος εισήχθη στο Νοσοκομείο Κιλκίς την περασμένη Δευτέρα 6 Απριλίου παρουσιάζοντας σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. Λόγω των ύποπτων συμπτωμάτων, αλλά και της σοβαρής κατάστασής του αμέσως διασωληνώθηκε, ενώ την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη όπου παραμένει σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος χθες το απόγευμα, ενημερώθηκαν ο ΕΟΔΥ και η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ από την αστυνομία έγιναν συστάσεις για κατ’ οίκον περιορισμό στην οικογένειά του (στη σύζυγό του, στην κόρη του η οποία πολύ πρόσφατα επέστρεψε από τη Σουηδία, όπου και κατοικεί, καθώς και στα εγγόνια του).

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον οικισμό. Είχε επαφές με δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και με κατοίκους του χωριού, τους οποίους κάλεσε να εφαρμόζουν τόσο τα προσωπικά μέτρα υγιεινής, όσο και τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Κιλκίς που βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, απέστειλε έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς για την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στην συγκεκριμένη περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου