Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Προληπτικές απολυμάνσεις σε σχολεία του Δήμου Κιλκίς

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς ξεκινούν από σήμερα απολυμάνσεις στα σχολεία στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού. Οι απολυμάνσεις – καθαρισμοί θα γίνουν τις απογευματινές ώρες από εξειδικευμένο συνεργείο ώστε να μη διαταραχθεί η εκπαιδευτική κανονικότητα και να μη χαθούν διδακτικές ώρες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι μικροβιοκτονίες θα γίνουν πρώτα σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, κατόπιν σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης του Κιλκίς και θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη της εβδομάδας ενώ στις αρχές της επομένης θα ακολουθήσουν απολυμάνσεις σε όλα τα Σχολεία της Περιφέρειας του Δήμου Κιλκίς.

Ο Δήμος παράλληλα προχωρά ταχέως σε απευθείας ανάθεση για την προμήθεια ικανών ποσοτήτων αντισηπτικών που θα διατεθούν σε όλα τα σχολεία. Αντισηπτικά αλλά και μάσκες είχαν διανεμηθεί στα σχολικά διδακτήρια για τη γρίπη, για προληπτικούς ,επίσης, λόγους.

Να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή θωρακίζει με τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής τα σχολεία, παρά το γεγονός ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας, έχοντας διαρκή επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και όλες τις αρμόδιες αρχές.

Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε προσωρινά και η αναστολή της λειτουργίας του ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς καθώς οι ηλικιωμένοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.