Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Απόσυρση ταμειακών μηχανών παλαιού τύπου, έως 31/5/2020

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Σε εφαρμογή μπαίνει από 1-6-2020 η online σύνδεση των Ταμειακών Μηχανών με το taxisnet, καθώς η ΑΑΔΕ, όρισε προθεσμία, μέχρι 31-5-2020, για την απόσυρση των χιλιάδων Ταμειακών Μηχανών παλαιού τύπου οι οποίες δεν έχουν την δυνατότητα διασύνδεσης.

Η σύνδεση Ταμειακών Μηχανών με την ΔΟΥ, αποτελεί ένα από τα τρία ηλεκτρονικά «μπλόκα» που επιχειρεί να στήσει η ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής. Το μέτρο θα πλαισιωθεί και από την καθιέρωση ηλεκτρονικών βιβλίων και τιμολογίων, τα οποία θα εφαρμοστούν εντός του 2020.

Ειδικότερα αποσύρονται έως 31-5-2020 οι Ταμειακές Μηχανές παλαιάς τεχνολογίας, οι οποίες αδυνατούν να συνδεθούν online με το taxisnet. Οι κάτοχοί των υποχρεούνται να δηλώσουν την παύση τους στο taxisnet ή στην αρμόδια ΔΟΥ.Πρόκειται για 179 τύπους Ταμειακών Μηχανών (ΦΕΚ: 85Β΄/2020) οι οποίες δεν πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές της online παροχής δεδομένων (Αποσύρονται όλες όσες έχουν ημερομηνία έγκρισης έως 13/11/2013).

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΑΑΔΕ πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της διαβίβασης σε πραγματικό χρόνο και για κάθε μία συναλλαγή των δεδομένων των λιανικών συναλλαγών, που διενεργούνται μέσω Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.