Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020

Δράσεις του ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ για το 2020

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ
Στην προσπάθεια δημιουργίας υγιών προτύπων και μεταλαμπαδεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες του αθλητισμού, επιλέξαμε το κατάλληλο άτομο για την κατάλληλη θέση. Έτσι, έχουμε τη χαρά να κοινοποιήσουμε τη νέα μας συνεργασία με τον καταξιωμένο Ομοσπονδιακό Προπονητή Μιχαήλ Κατσάτο, ο οποίος θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το μάθημα της Ενόργανης Γυμναστικής. 

Πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο προπονητή Ενόργανης Γυμναστικής από το 1986 και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ στο κλιμάκιο της Εθνικής Ομάδας στη Θεσσαλονίκη ο οποίος έρχεται να δώσει νέα πνοή στο μάθημα αυτό και χαρά στους μικρούς μας αθλητές.

Ακόμη, έχοντας ως κύριο στόχο την επιμόρφωση των παιδιών σε γνωστικό, συναισθηματικό και ηθικό επίπεδο παράλληλα με την άθληση και τη διασκέδαση, προσθέσαμε άλλη μία νέα δραστηριότητα, στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. ΤΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. 

Έτσι, από την Δευτέρα 27-1-2020, τα ράφια της βιβλιοθήκης, άρχισαν να γεμίζουν με βιβλία για όλες τις ηλικίες παιδιών δημοτικού σχολείου, τα οποία είναι στη διάθεση των παιδιών για δανεισμό ή ανάγνωση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΚΔΑΠ της 25η Μαρτίου.

Επίσης το ανανεωμένο θεματικό πρόγραμμα του ΑΘΛΟΥ, "Ταξιδεύοντας" των μαθημάτων Zumba, Χορού, Θεατρικού Παιχνιδιού, και Μουσικής, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στην κουλτούρα και τον πολιτισμό διαφόρων χωρών.

Ο μήνας Φεβρουάριος μας ταξιδεύει στην Ιταλία, κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία των βενετσιάνικων μασκών. Γιατί το καρναβάλι στη Βενετία, που ξεκινάει στις αρχές Φεβρουαρίου, είναι αναμφίβολα το πιο φημισμένο καρναβάλι στην Ευρώπη κι οι βενετσιάνικες μάσκες το σήμα κατατεθέν του.

Παράλληλα το μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού, εμπλουτίζεται με τις εξής ενότητες: Δραματοποίηση παραμυθιών και Αφήγηση παραμυθιών. Τα παραμύθια βοηθούν στην ομαλή ψυχοπνευματική ανάπτυξή των παιδιών με την ορθή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και στην ενίσχυση της επικοινωνίας και εξωτερίκευσης των συναισθημάτων τους. Δημιουργικό παιχνίδι, ομαδικό Παιχνίδι και Παιχνίδια ρόλων.

Τα παιδιά μιμούνται πρόσωπα και καταστάσεις της καθημερινότητάς τους ή μπορεί να κάνουν παντομίμα, να υποδύονται τον εαυτό τους ή άλλα πρόσωπα, πλάθοντας δικές τους φανταστικές ιστορίες, και κατασκευή φιγούρας θεάτρου σκιών.

Προχωράμε με ακόμη μεγαλύτερες φιλοδοξίες και στόχους για το 2020 και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και της εμπιστοσύνης που μας δείχνετε τόσα χρόνια.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου