Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Θαύματα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο Πεδινό Κιλκίς

Της Μόνικας Σωτηριάδου
Σε κλίμα απογοήτευσης και με την ελπίδα "Κάτι να αλλάξει" στην χώρα μας βιώνουμε δυστυχώς μία μονότονη και κουραστική καθημερινότητα χωρίς τίποτα ιδιαίτερα καινούργιο.

Στο χωριό ΠΕΔΙΝΌ του νομού Κιλκίς όμως οι κάτοικοι αποφάσισαν να αλλάξουν λίγο και να μετατρέψουν με εθελοντισμό τα δεδομένα. 

Πριν τρία χρόνια περίπου ξεκίνησαν ομαδικές δραστηριότητες όπως καθαριότητα στους δρόμους του Χωριού στα κοιμητήρια στις μικρές πλατείες. Προτάσεις και συναντήσεις με σκοπό να σώσουν ότι μπορούν στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρή κοινωνία τους.

Σήμερα σπάνια θα δεις πεταμένα σκουπίδια στους δρόμους. Προσέχουν και συμμετέχουν όπου μπορούν και έχουν χρόνο με ενθουσιασμό προβάλλοντας μια άλλη εικόνα και προτείνοντας όλο και καινούργια πράγματα. 

Μέσα σε όλο αυτό το ευχάριστο αποτέλεσμα ...σφύριξε και ο προαστιακός πάνω στις ξεχασμένες "γραμμές" με τον οδηγό να προτείνει και προτρέπει τους κατοίκους μια βόλτα ένα μικρό ταξίδι. Κάτι διαφορετικό και καινούργιο. Όλα αποκτούν νόημα όταν το σύνθημα "περιβάλλον δεν είναι μόνο η αυλή μας" αφορά όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.