Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Αποσύρονται 179 μάρκες ταμειακών μηχανών

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων) κ. Πιτσιλής γνωστοποιεί, ότι με σχετική απόφασή του που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης, ότι αποσύρονται όλες οι ταμειακές μηχανές που έχουν λάβει άδειες καταλληλότητας με ΠΟΛ. 1234/2002 και 1135/2005 από την Ανεξάρτητη Αρχή Εσόδων, διότι δεν έχουν την δυνατότητα διασύνδεσης on-line με την ΑΑΔΕ.



Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι των εν λόγω ταμειακών μηχανών υποχρεούνται να δηλώσουν μέχρι την 31 Μαΐου 2020, την παύση αυτών. Η δήλωση παύσης γίνεται στο taxisnet (έντυπο Δ13) και υπό ορισμένες προϋποθέσεις στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Παρακαλούνται οι κάτοχοι των εν λόγω ταμειακών μηχανών να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην συγκεκριμένη προθεσμία, καθώς, από την 1-6-2020 και εξής, η τυχόν έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης από ΦΗΜ των υπόψη κατηγοριών, συνιστά για τον κάτοχο-χρήστη παράβαση των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και επισύρει τις αντίστοιχες κυρώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.