Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση Ειρήνης Αγαθοπούλου για το κλείσιμο του καταστήματος της EUROBANK στο Πολύκαστρο Κιλκίς

Ανακοίνωση Ειρήνης Αγαθοπούλου 
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δώσει σήμα αυθαιρεσίας στις μεγάλες επιχειρήσεις όσον αφορά την αγορά εργασίας, δημιουργεί ένα αντιαναπτυξιακό περιβάλλον με την διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων και υπονομεύει έτσι την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Και ενώ ακόμα δεν έχει προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα πληροφορούμαστε από τον τοπικό τύπο για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Eurobank στο Πολύκαστρο.

Χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τον κοινωνικό τους ρόλο σε ακριτικές περιοχές όπως είναι το Πολύκαστρο του Κιλκίς, η αναίτια αυτή πράξη αφήνει ολόκληρο τον Δήμο Παιονίας χωρίς υποκατάστημα της τράπεζας, αναγκάζοντας ουσιαστικά τον κόσμο σε μεγάλες μετακινήσεις ακόμα και για τις πιο απλές τραπεζικές υπηρεσίες. Όμως, το σημαντικότερο είναι ότι αυτή η τακτική δημιουργεί πλεονάζον ανθρώπινο δυναμικό και με τον νέο «αντιαναπτυξιακό» νόμο της ΝΔ, τους δίνει την δυνατότητα τροποποίησης των κλαδικών τους συμβάσεων και κατ’ επέκταση την απόλυση τους.

Κάθε μέρα οι πράξεις της κυβέρνησης είναι μια ομολογία αποτυχίας σε όλα τα επίπεδα. Η ομολογία πολλές φορές μπορεί να αργήσει έξι μήνες ή να μην έρθει καθόλου. Ενδεικτικά περιμένουμε την ομολογία αποτυχίας για το ρεκόρ 18ετίας στις απολύσεις τον Οκτώβριο με απώλεια 126.000 θέσεων εργασίας, τον χειρότερο Δεκέμβριο από το 2013 με απώλεια 3.700 θέσεων εργασίας, τη μείωση το 2019 των νέων θέσεων εργασίας κατά 13.500 σε σχέση με το 2018, αλλά και την αύξηση της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.

Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του ΟΤΕ, της Τράπεζας Πειραιώς, της Τράπεζας Eurobank και όλων εκείνων που βιώνουν καθημερινά τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, με πράξεις, εντός και εκτός Κοινοβουλίου για να τους ανατρέψουμε τα σχέδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.