Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Τραγικός θάνατος ηλικιωμένου σε πυρκαγιά στη Γουμένισσα

Τραγικό θάνατο βρήκε ηλικιωμένος-ιδιοκτήτης μονοκατοικίας στη Γουμένισσα Κιλκίς, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας κ. Χρήστο Γκαντίδη, η Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για κατάσβεση φωτιάς σε οικία που βρίσκεται εντός της πόλης της Γουμένισσας- στην περιοχή του Νοσοκομείου-, στις 8.20 χθες το βράδυ. Αμέσως κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες, καθώς και 5 οχήματα (4 υδροφόρο και 1 τζιπ).

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, από το πλήρωμα που συμμετείχε έγινε αντιληπτό ότι εντός της οικίας υπήρχε και εγκλωβισμένο νεκρό άτομο.

Η οικία, παλιάς κατασκευής με ξύλινο πάτωμα, κάηκε ολοσχερώς.

Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της Π.Υ. Γουμένισσας.

Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το Ανακριτικό Γραφείο της Π.Υ. Γουμένισσας.

Δελτίο τύπου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας

Πρόκειται για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Ιανουαρίου 2020 και περί Ω/20:20 επί της οδού «Π. Καρατζά» της πόλης Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας, σε ισόγεια μονοκατοικία με ημιυπόγειο και ξύλινη κεραμοσκεπή και τοίχους κτισμένους με «μονότουβλο».

Για την αντιμετώπιση του συμβάντος κινητοποιήθηκε η Π.Υ. Γουμένισσας με τρία (3) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα και ένα (1) βοηθητικό όχημα με πλήρωμα δώδεκα (12) Πυροσβεστών ενώ υπήρξε και ενίσχυση από την Π.Υ. Γιαννιτσών με ένα (1) επιπλέον υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα και πλήρωμα δύο (2) Πυροσβεστών, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Από την πυρκαγιά κάηκε και καταστράφηκε ολόκληρη η ξύλινη λαμαρινοσκεπή της μονοκατοικίας, η οποία και κατέρρευσε, συμπαρασύροντας και καταστρέφοντας όλα τα αντικείμενα και υλικά οικιακής χρήσης που βρίσκονταν εντός αυτής. 

Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης διαπιστώθηκε η ύπαρξη εγκλωβισμένης και απανθρακωμένης ανθρώπινης σωρού σε δωμάτιο της ΝΔ πλευράς του διαμερίσματος. Στο συγκεκριμένο δωμάτιο υπήρχε καύση και υποχώρηση τμήματος του ξύλινου δαπέδου και προβήκαμε στην προσεκτική και ασφαλή ανάσυρση της απανθρακωμένης σωρού την οποία και παραδώσαμε για μεταφορά και εξέταση από τον υπηρεσιακό Ιατροδικαστή στη Θεσσαλονικη.

Άλλοι άνθρωποι και λοιπές ξένες ιδιοκτησίες δεν κινδύνευσαν.

Στο τόπο του συμβάντος παρευρέθησαν αστυνομικοί υπάλληλοι του Α.Τ. Γουμένισσας, που παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια και πληροφορία στην επιχείρηση της κατάσβεσης.

Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Γουμένισσας.

Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το Ανακριτικό Γραφείο της Π.Υ. Γουμένισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.