Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Γκουντενούδης: Ο κ. Χατζημλάδης οφείλει να σέβεται τους θεσμούς

Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Με έκπληξη παρέλαβα και ανέγνωσα την εξώδικη διαμαρτυρία του κ. Χρήστου Χατζημλάδη, Προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς και ιδιοκτήτη της εταιρίας «LIFT INSTALATIONS-ΧΑΤΖΗΜΛΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» με την οποία στρέφεται εναντίον μου, αναφερόμενος σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσα ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παιονίας.

Στο εν λόγω δελτίο λοιπόν, κατήγγειλα με πολιτικούς όρους την απαράδεκτη απόρριψη εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου Παιονίας, δηλαδή του κ. Σιωνίδη και του κ. Τζούρτζου, της απόφασης της επιτροπής ενστάσεων του δήμου, επιτροπή την οποία οι ίδιοι όρισαν, και η οποία απόφαση δεν δεχόταν την ένσταση της εταιρίας του κ. Χατζημλάδη, ο οποίος φυσικά είχε κάθε έννομο συμφέρον να την υποβάλει.

Καθώς λοιπόν διάβαζα το εξώδικο αυτό, στην αρχή θεώρησα ότι το συνέταξε ο ίδιος ο κ. Χατζημλάδης, αφού δεν πείσθηκα ότι ήταν γραμμένο από δικηγόρο. Στο τέλος όμως διεπίστωσα ότι το υπέγραφε η δικηγόρος σύζυγος του, οπότε και έκρινα σκόπιμο να το απαντήσω.

Ο από συγκυρίας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, ο οποίος παρότι επιχειρηματίας εδώ και χρόνια δεν γνωρίζει τι ακριβώς μορφή εταιρίας διοικεί, με κατηγορεί ότι αναφέρθηκα στο όνομα του αντί να αναφερθώ στο όνομα της εταιρίας του. Η οποία εταιρία του όμως φέρει το όνομα του! Εκτός αυτού, η εταιρία του είναι ομόρρυθμη, κάτι που σημαίνει ότι ο ίδιος ως εταίρος αυτής, ευθύνεται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον για τις υποχρεώσεις της.

Άλλωστε, και σε προηγούμενη συνεργασία του Δήμου Παιονίας μαζί του, ήταν αυτός ο ίδιος που εκπροσωπούσε την εταιρία. Όπως βεβαίως και την ένσταση της εταιρίας του, καθώς άλλωστε παραδέχεται, ο ίδιος την κατέθεσε στο δήμο.

Επιπροσθέτως, ο κ. Χατζημλάδης λειτουργεί σε ένα θεσμικό όργανο και οφείλει να σέβεται τους θεσμούς, τις διαδικασίες και τα όργανα, όπως είναι η επιτροπή ενστάσεων του δήμου, η οποία άλλωστε έχει και την απαραίτητη θεσμική νομιμοποίηση, καθώς ψηφίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά λειτουργεί με βάση την κείμενη νομοθεσία. Παρά όλα αυτά, ο κ. Χατζημλάδης εγκαλεί την επιτροπή ενστάσεων ως αναρμόδια να εξετάσει την ένσταση!

Δεν κρίνω σώφρον να ασχοληθώ με την ουσία της εξώδικης αυτής όχλησης, καθώς το κείμενο της είναι παντελώς ανούσιο και οι κατηγορίες χωρίς περιεχόμενο και αλλοπρόσαλλες.

Θα σταθώ όμως στο γεγονός ότι φθάνει στο σημείο να απολογείται ο ίδιος ο κ. Χατζημλάδης για τις επιλογές του δημάρχου κ. Σιωνίδη και να εξηγεί τον σκοπό για τον οποίο ο δήμαρχος και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής προέβη σε μια διοικητική πράξη. Λες και είναι εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής αρχής! Τόσο στενοί προφανώς είναι οι δεσμοί τους που άλλωστε «φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει».

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε περαιτέρω αξιολογική κρίση των γραφομένων εξ απαγγελίας του κ. Χατζημλάδη στο εξώδικο, πολλά εκ των οποίων προκαλούν θυμηδία όπως για παράδειγμα η κατακλείδα που αναφέρει ότι αν δεν ανακαλέσω όσα είπα, θα με υποχρεώσει σε μεγάλα έξοδα (!) αλλά και η προσφώνηση του δικηγόρου του δήμου ως νομικό πρόσωπο, λες και αναφέρεται σε εταιρία, αντί να τον προσφωνεί ως νομικό σύμβουλο.

Θα ήθελα όμως να διευκρινίσω ότι ουδεμία πρόθεση είχα και έχω να εμπλέξω τον κ. Χατζημλάδη σε καμία πολιτική διένεξη, πολλώ δεν μάλλον σε προσωπικό επίπεδο και κυρίως σε θέματα αξιοπρέπειας. Μάλλον μόνος του εμπλέκεται, καθώς ίσως προσπαθεί με υπερβάλλοντα ζήλο να αποδείξει την αφοσίωση του στους φίλους του.

Επίσης, δεν προσάπτω καμία κατηγορία προς τον νομικό σύμβουλο του δήμου, με τον οποίο άλλωστε είχα αγαστή συνεργασία ως Δήμαρχος καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, απλώς ως επαγγελματίας κι επιστήμονας έκανε τη δουλειά του όπως του ανετέθη να κάνει.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κ. Σιωνίδης και η παρέα του βλέπουν το δήμο ως τιμάριο τους. Εμείς, ασκώντας θεσμική αντιπολίτευση δεν θα σταματήσουμε να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα της δημοτικής αρχής και να ενημερώνουμε τους δημότες, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.