Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Μήνυμα Σούλη Καζαντζίδη για τη μαύρη επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Μήνυμα του υποψηφίου δήμαρχου Κιλκίς, Αναστάσιου (Σούλη) Καζαντζίδη, επικεφαλής του συνδυασμού ΚΙΛΚΙΣ - ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για τη μαύρη επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
"Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη στυγερή γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, τιμούμε τη μνήμη των 353.000 Ποντίων Ελλήνων που οργανωμένα και συντονισμένα οδηγήθηκαν σε τραγικό θάνατο. 

Η ποντιακή γενοκτονία σηματοδότησε την εκδίωξη των Ελλήνων από τις προαιώνιες εστίες τους. Ωστόσο, ο ποντιακός Ελληνισμός κατάφερε να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του, να κρατήσει τις ρίζες, τις αξίες, τη γλώσσα και τον πολιτισμό του και να διατηρήσει τη μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων.
Χρέος όλων είναι να διατηρήσουμε ζωντανές τις αξίες και τα ιδανικά που μας διατηρούν ενωμένους και δυνατούς για να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Οι νεότερες γενιές οφείλουν να απαιτούν το δικαίωμα στην ιστορική μνήμη. Οι ιστορικές μας καταβολές, η μνήμη και η γνώση της ιστορίας είναι το στήριγμα του Ελληνισμού στη δύσκολη αυτή περίοδο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.