Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

"Στελέχη στον τομέα του τουρισμού" του Ι.Ε.Κ. Κιλκίς στο ξενοδοχείο "Habitat"

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ξενοδοχείο “Habitat” του Κιλκίς, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού» του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Κιλκίς.

Συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους κ. Ειρήνη Μπαζδριγιάννη και κ. Χριστόφορο Τορουνίδη και στο πλαίσιο του μαθήματος «Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα», οι 18 σπουδαστές του νεοσύστατου τμήματος του ΙΕΚ Κιλκίς, ηλικίας από 18 έως 50 ετών, έλαβαν μια ολοκληρωμένη και λεπτομερή εικόνα του πως λειτουργεί μια σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα. 


Ξεναγήθηκαν σε βοηθητικούς χώρους, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και δωμάτια του καταλύματος, ενώ ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων, για τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία του (σε θέματα πυροπροστασίας, καθαρισμού, σίτισης κ.τ.λ.), όπως επίσης και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες (πρωινού, καθαρισμού ρούχων, room service, κ.α.).

Την ξενάγηση ανέλαβε η υπεύθυνη κρατήσεων του «Habitat» και μία εκ των ιδιοκτητών της οικογενειακής επιχείρησης, Νικολέτα Κόντου, η οποία με την αναλυτική της παρουσίαση και τις γνώσεις της, προσέφερε στους σπουδαστές μια ενδιαφέρουσα διδακτική εμπειρία σε συνθήκες πραγματικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Με το πέρας της ξενάγησης, προσφέρθηκαν σε όλους κεράσματα και αναμνηστικά από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου. Τόσο οι καταρτιζόμενοι όσο και οι καθηγητές τους, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την φιλοξενία, αλλά και τις προδιαγραφές και το περιβάλλον του καταλύματος, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα, στολίδι της πόλης.

Αμφότερες οι πλευρές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από την πρώτη αυτή επαφή, βλέποντας θετικά μια ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία. Ειδικά, σε ό,τι αφορά την πρακτική των σπουδαστών, που προβλέπεται μετά την ολοκλήρωση της διετούς φοίτησής τους.

Με την αποφοίτησή τους, οι σημερινοί καταρτιζόμενοι θα μπορούν να απασχοληθούν ως στελέχη σε τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, γραφεία έκδοσης εισιτηρίων, ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις παροχής τουριστικών υπηρεσιών, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.