Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Τοποθέτηση Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς για το ψήφισμα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Υπογράφει ο Γιάννης Φαχουρίδης
Υποψ. Δήμαρχος Κιλκίς με το συνδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση"  
Η κυβέρνηση Σύριζα λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών υπογράφηκε για να λυθεί ένα ιστορικό πρόβλημα, για να διασφαλιστεί η ειρήνη, για να προωθηθεί η φιλία των λαών.

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Η συμφωνία υπογράφηκε για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε , να αποδυναμωθεί η επιρροή άλλων ισχυρών κρατών, όπως η Ρωσία και η Κίνα, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών για τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τους αγωγούς και άλλα.

Ανταγωνισμοί που συνδυάζονται με πολεμικές προετοιμασίες με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς. Μερίδιο από αυτούς τους σχεδιασμούς διεκδικεί η Ελληνική οικονομική ελίτ.

Στο άρθρο 2 της συμφωνίας περιγράφεται με σαφήνεια, στόχοι και βήματα για την ένταξη του γειτονικού κράτους στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. Στο κείμενο συμφωνίας παραμένουν σπόροι του αλυτρωτισμού περί Μακεδόνα πολίτη, Μακεδονικού λαού και Μακεδονικής γλώσσας. (Έννοιες ανύπαρκτες ιστορικά).

Αυτές οι διατυπώσεις δεν αποτελούν έναν αθώο συμβιβασμό όπως λέει η κυβέρνηση, επιλέγονται συνειδητά, με στόχο να συντηρείται ο αλυτρωτισμός, ο εθνικισμός και στις δυο χώρες. Γεγονός που είναι «βούτυρο στο ψωμί» όσων θέλουν να διαιρούν τους λαούς, και να περνάνε τα επικίνδυνα σχέδια τους. Οπωσδήποτε αυτά θα βγουν ξανά στην επιφάνεια την κατάλληλη στιγμή.

Η κυβέρνηση έχει αναλάβει ρολό υπηρέτη των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών, καρπός των οποίων υπήρξε και η σημερινή συμφωνία των Πρεσπών. Γι αυτό και η κυβέρνηση παίρνει τα εύσημα των ΗΠΑ όταν αναφέρεται “ως αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠA”. Είναι ξεκάθαρο ότι η καταδίκη της συμφωνίας των Πρεσπών έχει νόημα μόνο εάν στρέφεται κατά των εύρο-νατοϊκων σχεδιασμών, κατά του εθνικισμού και στις δυο χώρες.

Και αυτό δυστυχώς δεν φαίνεται μέσα στο ψήφισμα που μας παρουσιάζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς. Προτείνονται μια σειρά ενέργειες χωρίς πολιτικό πλαίσιο.

Εμείς καλούμε τον Λαό να βροντοφωνάξει :

ΟΧΙ 
Στην συμφωνία Τσίπρα - Ζαεφ .

ΟΧΙ Στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ- Ε.Ε
ΟΧΙ Στον εθνικισμό σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ

ΝΑΙ Στη φιλία και αλληλεγγύη των λαών.

Τέλος θέλουμε να καταδικάσουμε την φασιστική ενέργεια ενάντια σε βουλευτή, εκπρόσωπο του κοινοβουλίου του τόπου μας θεωρώντας ότι, ο διαχωρισμός σε “πατριώτες, υπερεθνικιστές” και “προδότες πουλημένους” δεν βοηθούν στο να κατανοήσει ο λαός μας την πραγματική αιτία των προβλημάτων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.