Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Γκουντενούδης: "Κύριε Παπαδόπουλε, παραδίδουν την ταυτότητά μας, την εθνότητά μας και μπορείτε να παραμείνετε αμέτοχοι;

Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Δήμαρχος Παιονίας
"Κύριε Διευθυντά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς,
Πραγματικά εκπλήσσομαι για τον τρόπο αντιμετώπισης μιας δημοκρατικής διαδικασίας - απόφασης που ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας σε συνεργασία όλων των φορέων του Δήμου, και η οποία πρότεινε μέσω ψηφίσματος το κλείσιμο των υπηρεσιών, δημοτικών – δημόσιων, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή μας στην κατάπτυστη συμφωνία που έγινε από την Κυβέρνηση για το ξεπούλημα της Ιστορίας μας και της Μακεδονίας μας.

Κύριε Διευθυντά,

Είστε ένα θεσμικό όργανο και βέβαια οφείλετε να εφαρμόζετε το νόμο. Αναρωτιόμαστε αν κατ' εφαρμογή του νόμου εκτοξεύατε απειλές στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ακόμη και τους ίδιους τους γονείς, ότι θα τους πάτε στον Εισαγγελέα; Αυτή είναι η δημοκρατική σας λειτουργία;

Όπως πολύ σωστά λέτε στην «καταγγελία» σας σύμφωνα με το νόμο έχει το δικαίωμα ο γονέας να πάρει το παιδί του με υπεύθυνη δήλωση. Δεν μπορούσατε να ενημερώσετε επ' αυτού και τους γονείς αντί να τους απειλείτε ότι θα τους στείλετε στον Εισαγγελέα;

Εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσαμε και προτείναμε, οι σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων να πάρουν αποφάσεις μαζί με τους διδάσκοντες να σταματήσουν τα μαθήματα και να παραμείνουν είτε στον προαύλιο χώρο των Σχολείων ή να έρθουν μπροστά στο Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούμε όλοι για την Μακεδονία μας.

Κύριε Διευθυντά,

Δεν είχαμε καμία πρόθεση να αναμειχθούμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Σχολείων. Άλλωστε το έχουμε δείξει τόσα χρόνια με την συνεργασία μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και εσείς μπορείτε να ξεχωρίσετε την ιδιότητά σας ως εκπαιδευτικού από ξένες προς την εκπαίδευση ιδιότητες, όπως π.χ. η πολιτική-κομματική.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να έχουμε την καλύτερη συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς για το καλό όλων των δημοτών μας. Συγχρόνως βέβαια θα είμαστε δίπλα σε κάθε φορέα του Δήμου για ό,τι δίκαιο διεκδικεί.

Στην προκείμενη περίπτωση, κύριε Διευθυντά, παραδίδουν την ταυτότητά μας, την εθνότητά μας και αν θέλετε τα σύμβολά μας. Εσείς ως εκπαιδευτικός και συνολικά η εκπαιδευτική κοινότητα θεωρείτε ότι μπορείτε να παραμείνετε αμέτοχοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.