Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Τι λέει η Ε. Αγαθοπούλου για το κοινωνικό μέρισμα


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Κοινωνικό Μέρισμα 2018: 1.250.000 δικαιούχοι.
Κοινωνικό Μέρισμα 2019: 200.000 δικαιούχοι.
Και ξαφνικά τα Χριστούγεννα του 2019 μας βρίσκουν με περίπου 1.000.000 των συμπολιτών μας να μένουν έξω από την παροχή του κοινωνικού μερίσματος καθώς ο λογαριασμός δεν βγαίνει και για τις παχυλές φοροελαφρύνσεις στα πολύ μεγάλα εισοδήματα αλλά και για το υπερπλεόνασμα που μοιραζόταν τα τελευταία χρόνια στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Το κοινωνικό μέρισμα ήταν μια σημαντική ανάσα για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες, αλλά και για την κίνηση της αγοράς τις ημέρες των γιορτών, πράγμα καθόλου ευκαταφρόνητο.

Το πρόβλημα δεν είναι η οικονομία και η πορεία της. Το πρόβλημα δεν είναι ο δημοσιονομικός χώρος (sic). Το πρόβλημα είναι η αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης για τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Το ταξικό υπόβαθρο της ΝΔ φαίνεται σε όλες τις επιλογές και τις αποφάσεις της, δίνουν πολλά στους λίγους και εκλεκτούς και λίγα ή και τίποτα στους πολλούς.

Η επιβεβαίωση έρχεται από τα πιο επίσημα χείλη, του Υπουργού Οικονομικών της ΝΔ, κ. Σταϊκούρα, ο οποίος θεωρεί μεσαία τάξη τα εισοδήματα άνω των 6200€. Βαφτίζοντας την πλειοψηφία των συμπολιτών μας «ευκατάστατους» δικαιολογεί την επιλογή της ΝΔ για το κοινωνικό μέρισμα.

Αλλά, ας μην ανησυχούμε, μέρος από το υπερπλεόνασμα θα δοθεί στην ΔΕΗ, άρα το «φιλέτο» θα γίνει πιο ελκυστικό για το «πωλητήριο» που της έβαλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.