Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Διοικητές νοσοκομείων για γέλια και για κλάματα


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Πριν από λίγες ημέρες είχα αναφέρει στο άρθρο μου για τον κισσό που χρειάζεται γερά στηρίγματα λίγα λόγια για τους διοικητές νοσοκομείων, καθώς είχα διαβάσει κάμποσα βιογραφικά και με έπιασαν τα γέλια. Την επόμενη μέρα επιβεβαιώθηκα καθώς ξεσηκώθηκε πλήθος κόσμου με τον διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας που ήταν στο άνθος της νιότης του μόλις 80 ετών και κάποιοι έκριναν πως είχε πολλά να προσφέρει.

Το ίδιο διαβάζω λίγες μέρες μετά από το έθνος και παίρνει και το Κιλκίς η μπάλα για να μιλήσουμε με όρους που σίγουρα κατανοεί πλήρως ο νυν διοικητής του νοσοκομείου μας.

Παραθέτω αυτούσια τα όσα γράφει το άρθρο.

Ο νέος διοικητής του Ασκληπιείου της Βούλας, Ανδρέας Πλεµµένος, διαθέτει αξιόλογα πτυχία µεν, αλλά δεν έχει σχέση µε την Υγεία, καθώς έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών µε τον χώρο εµπορίας και εξαγωγής ελαιολάδου, αλλά και αγροτικών προϊόντων.

Στο Νοσοκοµείο Κιλκίς, νέος διοικητής ορίσθηκε ο Γιάννης Ανδρίτσος, που είναι γυµναστής στο επάγγελµα, πτυχιούχος του Tµήµατος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού, ενώ στο παρελθόν έχει υπάρξει και προπονητής της οµάδας ποδοσφαίρου του Εδεσσαϊκού.

Στο ογκολογικό νοσοκοµείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι» αναλαµβάνει ο Θεόδωρος Τσουρούλας. Επίσης ουδεµία σχέση µε την Υγεία, αφού είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην δηµοτικός σύµβουλος του ∆ήµου Αθηναίων, παλαιός στενός συνεργάτης του σηµερινού προέδρου του δηµοτικού συµβουλίου της Αθήνας Χρήστου Τεντόµα, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε εργαστεί και στο ιδιαίτερο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ενας ειδικός στους υπολογιστές και στην πληροφορική, ο Γρηγόρης Χάτσιος, αναλαµβάνει στο Νοσοκοµείο Καστοριάς.

Ενας δάσκαλος, ο Ηλίας Πλιόγκας, µε κομματική προϋπηρεσία αναλαµβάνει το Νοσοκοµείο Ηµαθίας. Ο κ. Πλιόγκας είναι εκπαιδευτικός από τα Γιαννιτσά, ενώ έχει υπάρξει νοµαρχιακός σύµβουλος Πέλλας και, εκτός των άλλων, ήταν και υποψήφιος δήµαρχος Γιαννιτσών.

Πέρα από όλα αυτά τα αστεία που διαδραματίζονται στον χώρο της υγείας και όχι μόνο έχω να προσθέσω και το εξής. Από τους 111 διοικητές νοσοκομείων οι 19 είναι γυναίκες από τις οποίες οι 10 αναπληρώτριες. Προφανώς δεν υπάρχει ικανή γυναίκα γι αυτή την θέση ή μήπως οι γυναίκες δεν είναι τόσο κοματικοποιημένες; Για να μην χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση.

Έχουμε ένα κράτος ξέφραγο αμπέλι που διοικείται εδώ και πολλά χρόνια από ανίκανους. Πραγματικά θεώρησα πως η νέα κυβέρνηση θα έκανε την αλλαγή. Όπως έλεγε ο κος Μητσοτάκης το κράτος θα διοικούσαν έμπειροι managers τελικά συνεχίζουν να διοικούν άτομα από οικογένειες με κομματικές ταυτότητες, χωρίς τις ανάλογες γνώσεις και τη δέουσα εμπειρία.

Άλλη μια φορά λοιπόν το Κιλκίς απασχολεί τον τύπο για εντελώς λάθος λόγους. Το ελάχιστο που ασχολήθηκα με την πολιτική του τόπου κατάλαβα πολλά και φυσικά αγάπησα ακόμη περισσότερο το τραγούδι του αείμνηστου Μάνου Χατζηδάκη «Κεμάλ» ιδιαίτερα τον τελευταίο στίχο του «αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.