Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Οι Κιλκισιώτες τίμησαν τον Άγιο Ευστάθιο

Μέσα σε κλίμα πνευματικής ανάτασης και πνευματικής χαράς τελέσθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί την ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της οικογενείας αυτού, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον Παν. Αρχίμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, Πρωτοσύγκελλο, τον εορτάζοντα Πρωτοπρεσβύτερο π. Ευστάθιο Κοντοζίδη, ο οποίος δέχθηκε τις θερμές ευχές του Επισκόπου, των Κληρικών και των πιστών, τον Οικ. π. Ιωάννη Σαλαβασίδη, τον Ιερομόναχο Βαρθολομαίο Τασιούλη και τον Διάκονο π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη.

Πολλοί Κιλκισιώτες προσήλθαν στο Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο Δογάνη, για να μετέχουν της Ιεράς Ακολουθίας και να τιμήσουν τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο της Ορθοδοξίας που δοξάστηκε από τον Κύριο με το στέφανο της δόξας και της αγιότητας. Επικεφαλής του λαού ήταν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καρυοφύλλης ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Ιωάννης Καραϊτης με μέλη του Συλλόγου.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο του Αγίου Ευσταθίου και της οικογένειάς του, στην σταθερή τους πίστη στον Τριαδικό Θεό, οι οποίοι, όπως είπε, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για εγρήγορση του πνευματικού αγώνα του καθενός. Αναφέρθηκε ακόμη και στις προσπάθειες εξωραϊσμού των Ιερών Παρεκκλησίων της Μητροπόλεως, τις οποίες στηρίζουν θερμά οι ευσεβείς πιστοί, τα οποία έχουν αποκτήσει και πάλι την παλιά τους αίγλη και λάμψη.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του εορτάζοντος πατρός Ευσταθίου Κοντοζίδη, πλαισιουμένου από τον Πρωτοσύγκελλό της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, τον Ιερομόναχο Νεκτάριο Ντέντα και τον Ιεροδιάκονο π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.