Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Αναφορά Ειρήνης Αγαθοπούλου για τα προβλήματα της δομής φιλοξενίας προσφύγων Νέας Καβάλας

Δελτίο τύπου Ειρήνης Αγαθοπούλου
Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου κατέθεσε στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 – με τη μορφή Αναφοράς – το υπόμνημα του Δημάρχου Παιονίας που περιγράφει τα συσσωρευμένα προβλήματα της δομής της Νέας Καβάλας και την επιδείνωση αυτών, λόγω της διαμονής χιλίων επιπλέον προσφύγων από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Με το υπόμνημά του ο Δήμαρχος Παιονίας αιτείται άμεσα μέτρα αναβάθμισης των υποδομών του Δήμου, από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να κλείσει τη δομή, αλλά τη μετατρέπει σε κέντρο προσωρινής διαμονής - κέντρο transit. Στην επιστολή του αναφέρεται συγκεκριμένα στα παρακάτω θέματα που χρήζουν επίλυσης:


- της ύδρευσης (υπάρχει προμελέτη για αγωγό 5.500 μέτρων από την δεξαμενή του Πολυκάστρου έως τη δομή),

της αποχέτευσης (υπάρχει προμελέτη για σύνδεση της δομής με το δίκτυο αποχέτευσης του Πολυκάστρου ) 

της αποκομιδής απορριμμάτων με την προμήθεια δύο απορριμματοφόρων και 200 κάδων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση του όγκου των απορριμμάτων της δομής, να αναλάβει ο δήμος την αποκλειστική διαχείριση των απορριμμάτων και να αποκατασταθούν οι υποδομές της υπηρεσίας καθαριότητας που έχουν υποστεί τεράστιες φθορές από την παρουσία προσφύγων και μεταναστών τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια.

Παράλληλα, στο υπόμνημα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, οι εξής προτάσεις μέτρων:

η άμεση στελέχωση του κέντρου υγείας Πολυκάστρου με παιδίατρο

η αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης της περιοχής

η άμεση παρέμβαση στο φωτισμό και στη δημιουργία διαδρόμου πεζοπορίας προκειμένου η κίνηση ενηλίκων και παιδιών που σήμερα γίνεται άναρχα και με κίνδυνο, να γίνεται με ασφάλεια και τάξη

η στήριξη της τοπικής αγοράς για την σίτιση και τις προμήθειες αγαθών

η τοποθέτηση των προσφύγων σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας εφαρμόζοντας την αρχή της αναλογικότητας.

η κατάρτιση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τον Δήμο Παιονίας.

Η κ. Αγαθοπούλου προέβη στην κατάθεση της παραπάνω Αναφοράς στη Βουλή, αφενός διότι η επιστολή του Δημάρχου Παιονίας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη – από τις 3 Σεπτεμβρίου – παραμένει αναπάντητη και αφετέρου διότι συνηγορεί στο γεγονός ότι η επιπλέον αρωγή της Πολιτείας επιβάλλεται, σε μια περιοχή όπως η Παιονία, που έχει δείξει το πιο φιλόξενο πρόσωπό της τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.