Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Επιστροφή της Εθνικής Ομάδας Μουάιτάι από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Πηγή: https://www.pmf.gr
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι 2019 που διεξήχθη μεταξύ 22 και 28 Ιουλίου στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Οι αθλητές που αγωνίστηκαν με τα ελληνικά χρώματα στη διοργάνωση ήταν αλφαβητικά οι παρακάτω: Ανανιάδης Σίμος (Ανδρών 17-40 ετών, -60 κιλά), Βλαχάκης Ιωάννης (Ανδρών, 17-23 ετών, -60 κιλά), Γρηγορακάκης Σταύρος (Ανδρών, 17-40 ετών, 91+ κιλά), Ζουρντός Στέφανος (Ανδρών, 17-40 ετών, -63.5 κιλά), Κασάρχος Θεόδωρος (Ανδρών, 17-23 ετών, -63.5 κιλά), Μαντζώκας Κωνσταντίνος (Ανδρών, 17-23 ετών, -71 κιλά), Μπάμης Παύλος (Ανδρών, 17-40 ετών, -71 κιλά), Σαρκίρης Κωνσταντίνος (Ανδρών, 17-23 ετών, -57 κιλά) και Τζιαφούλια Μαρία (Γυναικών, 17-23 ετών, -48 κιλά). Τις υπηρεσίες τους ως προπονητές παρείχαν επίσης αλφαβητικά και οι Αργυρόπουλος Αθανάσιος, Λάμπρου Ηλίας, Πουντζουκίδης Κωνσταντίνος, Σενικίδης Γεώργιος και Σιαβάλας Αθανάσιος, αλλά και ο φυσικοθεραπευτής, που η Ομοσπονδία μερίμνησε να ακολουθήσει την αποστολή προκειμένου να φροντίσει τους αθλητές πριν και μετά τους αγώνες, Μιχάλης Σιούλης.

Άπαντες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να τιμήσουν την Εθνική Ομάδα, την οποία και εκπροσώπησαν αγωνιζόμενοι, αποκομίζοντας πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες από το υψηλότερο επίπεδο για τη συνέχεια της καριέρας τους. 

Οι Γρηγορακάκης και Τζιαφούλια, μάλιστα, κατάφεραν να λάβουν την 5η θέση στην τελική κατάταξη της κατηγορίας τους. Στην περίπτωση του Σταύρου Γρηγορακάκη η θέση αυτή σηματοδότησε και την πρώτη επιτυχία της χώρας μας στην κατηγορία των βαρέων κιλών, ενώ στην περίπτωση της Μαρίας Τζιαφούλια αξίζει να σημειωθεί πως η νεαρή αθλήτρια με την κατάταξη της δικαιούται μοριοδότησης για την εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Ξεχωριστή αναφορά αξίζει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία των -57 κιλών από τον Κωνσταντίνο Σαρκίρη, επιτυχία αναμφίβολα ιστορική, καθώς αποτελεί το πρώτο μετάλλιο σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ενηλίκων μετά και την αναγνώριση της Ομοσπονδίας μας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. 

Ο Σαρκίρης απέκλεισε κατά σειρά τον Παλαιστίνιο και τον Ινδονήσιο πρωταθλητή στη φάση των «16» και των «8» αντιστοίχως με τεχνικά knock-out, για να ακολουθήσει στον ημιτελικό η επικράτηση επί του Ταϊλανδού αθλητή και βεβαίως η νίκη στον τελικό με τον αντίπαλο από το Ουζμπεκιστάν.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος κατά την άφιξη της αποστολής στην Ελλάδα, δήλωσε: «Όταν ένας αθλητής μπορεί να ανυψώσει το ηθικό ενός ολόκληρου έθνους με την επιτυχία του, τότε η όποια προσπάθεια καταβάλλεται από την πλευρά της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, όσο μεγάλη και αν είναι, αξίζει πραγματικά τον κόπο. 

Οι αθλητές της Εθνικής μας Ομάδας χαρακτηρίζονται από ήθος και σεβασμό, στοιχεία που -κατά τη γνώμη μου- συνεισφέρουν τα μέγιστα στην επίτευξη των αθλητικών τους επιτυχιών. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης, ο οποίος κατάφερε να ανεβάσει την ελληνική σημαία στο υψηλότερο σημείο, έχοντας βέβαια πάντα στο πλάι του τον προπονητή του, Νάσο Αργυρόπουλο, αλλά και τον αφανή ήρωα, τον πατέρα του, Αλέξανδρο Σαρκίρη, ο οποίος έχοντας απόλυτη πίστη στις δυνατότητες του Κωνσταντίνου δε σταμάτησε ούτε στιγμή να τον στηρίζει και να τον εμψυχώνει. 

Αν και το Μουάιτάι στην Ελλάδα άργησε να βρει το δρόμο του, εντούτοις με τη βοήθεια του Θεού, η Ομοσπονδία μας, δυναμώνοντας καθημερινά, κατάφερε να προσφέρει στους αθλητές τα προνόμια που στερήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτή την αφορμή θα ήθελα επίσης να συγχαρώ όλους τους αθλητές που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κράτησαν αναμμένη τη φλόγα και μεταλαμπάδευσαν στην επόμενη γενιά το όνειρο που τώρα γίνεται πραγματικότητα».

Τέλος, τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Μ. έδωσαν πολλά συγχαρητήρια σε όλη την αντιπροσωπευτική αποστολή, αθλητές και προπονητές, για την προσπάθεια τους, καθώς ακόμη και αν δεν ανέβηκαν στο βάθρο, κατάφεραν να κερδίσουν μεγάλες εμπειρίες, απαραίτητες για μελλοντικές νίκες.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την Εθνική μας Ομάδα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 2019 που θα διεξαχθεί μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου στην Αττάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.