Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Κατανοητά και σαφή τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών, διαβαθμισμένης δυσκολίας τα θέματα των Μαθηματικών

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης - ΚΔΒΜ1 Κίνητρο Κιλκίς
Τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών χαρακτηρίζονται ως κατανοητά και σαφή. Οι ερωτήσεις που ζητήθηκαν στο διδαγμένο κείμενο ήταν ξεκάθαρες και το κείμενο που δόθηκε για συγκριτικό σχολιασμό υπήρχε στο σχολικό βιβλίο.

Το αδίδακτο κείμενο δεν παρουσίαζε ιδιαίτερες δυσκολίες στην επεξεργασία του, ενώ η νοηματική ερώτηση που ζητήθηκε για πρώτη φορά σε εξετάσεις σύμφωνα με τη φιλοσοφία του νέου προγράμματος σπουδών ήταν εύστοχα διατυπωμένη με προφανή απάντηση. Οι γραμματικές και συντακτικές παρατηρήσεις ήταν αρκετά κατανοητές αλλά με διαφορετική διατύπωση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Κλιμακωτής δυσκολίας ήταν τα θέματα των Μαθηματικών σήμερα. Στο Θέμα Α, για πρώτη φορά η άσκηση του σωστού- λάθους στη θεωρία απαιτούσε πλήρη αιτιολόγηση. Το Θέμα Β ενώ ξέφευγε από το πρότυπο των Β θεμάτων των τελευταίων ετών, ήταν αρκετά εύκολα διαχειρίσιμο.

Στα Θέματα Γ και Δ τα πρώτα ερωτήματα ήταν εύκολα αλλά στα τελευταία υπήρχαν δυσκολίες, σε αναμενόμενο όμως επίπεδο. Το θετικό στα θέματα των φετινών εξετάσεων ήταν ότι κάλυπταν ικανοποιητικά ένα μεγάλο τμήμα της ύλης και είχαν πολύ καλή διαβάθμιση στη δυσκολία τους.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που συνεχίζουν τις εξετάσεις την Τετάρτη 12/06/2019 με το μάθημα της Φυσικής και της Ιστορίας καθώς επίσης και σε όλους τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. που εξετάζονται στα μαθήματα ειδικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.