Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Εκδηλώσεις εορτασμού της 106ης επετείου της ιστορικής μάχης του Κιλκίς

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Σισμανίδης σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις εορτασμού της 106ης επετείου της ιστορικής μάχης του Κιλκίς και της απελευθέρωσης της πόλης σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πέμπτη 20η Ιουνίου 2019

Διαδραστική εκδήλωση με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής του Γ' Σ.Σ. “Σελίδες ημερολογίου, Δι' εφ' όπλου λόγχης”

Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς, 8 μ.μ.

71η Α/Μ Ταξιαρχία “Πόντος” - Δήμος Κιλκίς

Παρασκευή 21η Ιουνίου 2019

Ώρα 8:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς (Λ.Α.Φ.) Κιλκίς

Ώρα 10:10 Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς

Ώρα 10:15 Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Ώρα 10:30 Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνο Ταλαμπίρη, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Στη συνέχεια μετάβαση στον ιερό χώρο του Ηρώου Μάχης του Κιλκίς

Ώρα 11:00 Τελετή στο Ηρώο Μάχης του Κιλκίς:

-Επιμνημόσυνη δέηση

-Προσκλητήριο νεκρών

-Κατάθεση στεφάνων

-Τήρηση σιγής ενός λεπτού

-Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

-Ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο Κιλκίς

Ώρα: 12:00 Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων επί της οδού 21ης Ιουνίου

Μουσική Παράσταση “Ερωτόκριτος”

Με μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες που προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα ελλήνων χορευτών και ακροβατών Κι όμΩς κινείται γιορτάζει ο Δήμος Κιλκίς τα “Ελευθέρια 2019” την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 και ώρα 9.30 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο Λόφου Αγ. Γεωργίου

Είσοδος ελεύθερη

Η μουσική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου είναι μια τραγουδαφήγηση, που πότισε, με τέτοιο απόλυτο τρόπο, τη μουσική παράδοση, έπλασε σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που μιλιέται σε αυτόν τον τόπο, συγκίνησε γενιές ανθρώπων, τους δάνεισε εικόνες και σύμβολα για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό, το λάθος και τελικά υιοθετήθηκε απόλυτα ως σύμβολο-αντιπρόσωπος του πολιτισμού τους.

Την Κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για την ιστορική μάχη του Κιλκίς και την απελευθέρωση της Πόλης θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Γεώργιος Φλωρεντής.

21η Ιουνίου 1913

“Χαράματα ώρα 3:30. Η επίθεση προς το Κιλκίς αρχίζει. Τα ηρωικά Συντάγματα 1 και 7 της ΙΙ Μεραρχίας ακάθεκτα ορμούν κατά των Βουλγάρων. Εντός 15' λεπτών πλησιάζουν την πρώτη γραμμή άμυνης του εχθρού.

...Οι ΙΙΙ, ΙV Μεραρχίες συνεχίζουν τις πρωινές ώρες εναντίον των Βουλγάρων. Οι Βούλγαροι προβάλουν παντού μεγάλη αντίσταση. Καμία δύναμη όμως δεν μπορεί να ανακόψει την χειμαρρώδη επίθεση του Ελληνικού Στρατού. Οι απώλειες των Μεραρχιών είναι σοβαρές αλλά το 8ο Σύνταγμα Πεζικού με Διοικητή τον Σχη (ΠΖ) Αντώνιο Καμπάνη προελαύνει ακάθεκτο.

...Η τριήμερη μάχη του Κιλκίς έληξε. Η νίκη υπήρξε σημαντική και προδίκασε την έκβαση του Β' Βαλκανικού Πολέμου. Μεγάλο το μέγεθος της νίκης του Κιλκίς. Μεγάλο όμως και το τίμημα της εξαγοράς της νίκης”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.