Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΚουΠα Κιλκίς: Ολοκληρώθηκαν με ήττα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας


Γράφει ο Γιάννης Σιταρίδης 
Δεν τα κατάφερε ούτε στο εντός έδρας παιχνίδι με το Βαφύρα Δίου, η ΚουΠα Κιλκίς. Ηττήθηκε με 76 – 65 στο δεύτερο και τελευταίο τελικό της κατηγορίας Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ. Η έλλειψη ρυθμού, η προφανής κούραση και οι ελλείψεις επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό την προσπάθεια των γηπεδούχων.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Το καλό της πρόσωπο εμφάνισε η ΚουΠα Κιλκίς στο ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου. Οι παίκτες της μπήκαν δυναμικά με τη διαφορά υπέρ τους να φτάνει μέχρι και τους 10 πόντους (15 - 5). Κάπου εκεί φάνηκαν τα πρώτα σημάδια κόπωσης, σημάδια που θα καθόριζαν αργότερα και την έκβαση του αγώνα. Με μια αντεπίθεση διαρκείας η ομάδα του Δίου μείωσε στους δύο πόντους με το τέλος του δεκαλέπτου. 

Σκορ Περιόδου: 20 – 18 


Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε κλειστά στο ξεκίνημά του με τις δυο διεκδικήτριες να συμβαδίζουν. Όσο η γηπεδούχος είχε δυνάμεις ανέβαζε ταχύτητα και έπαιρνε μια διαφορά που όμως χανόταν σχετικά εύκολα λόγω αδράνειας και κακής λειτουργίας της άμυνας. Τα δυο τρίποντα του Ποζίδη στο πρώτο δεκάλεπτο επηρέασαν την αμυντική λειτουργία του Βαφύρα, δίνοντας τη δυνατότητα στον Ιωαννίδη να τελειώσει πάρα πολλές φάσεις κάτω από το καλάθι πετυχαίνοντας τα 5 από τα εννέα δίποντα της ομάδας του. Το επιθετικό κρεσέντο του Ιωαννίδη ήρθε στο πλαίσιο μιας γενικότερης επιθετικής ανάτασης της γηπεδούχου, η οποία με ένα σερί 12 – 0 μετέτρεψε το 31 – 32 σε 43 - 32, μέσα σε τρία περίπου λεπτά.

Σκορ Ημιχρόνου: 43 - 32 


Το δεύτερο ημίχρονο ήταν το κακό ημίχρονο για τους γηπεδούχους. Μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου κανείς δεν μπορούσε να υποψιαστεί την εξέλιξη που θα έπαιρνε το παιχνίδι. Το σκορ βρισκόταν στο 50 – 39 υπέρ της ΚουΠα.΄Ισως τα πολλά άστοχα σουτ, να προμήνυαν τη επερχόμενη καθίζηση. Οι επιθετικές ανάσες που προήλθαν από τα δίποντα του Ποζίδη και του Σκάλε δεν ήταν αρκετές. Η ομάδα φαινόταν να αποδιοργανώνεται ενώ η κούραση αποτυπωνόταν ξεκάθαρα μέσα από την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών. 



Το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια όψη με τη μπάλα να πηγαινοέρχεται χωρίς ηρεμία από τη μια πλευρά στην άλλη, τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και ούτε τα time out του coach, ούτε το γενικότερο rotation, μπορούσαν να αποτελέσουν εφαλτήριο μιας νέας αντεπίθεσης. Μοιραία η διαφορά άρχισε να ψαλιδίζεται και με ένα 2 – 11 η ομάδα από το Δίο πλησίασε απειλητικά κάνοντας την ολική επαναφορά.

Σκορ Περιόδου: 52 – 50 


Το τελευταίο δεκάλεπτο αποτέλεσε συνέχεια του προηγούμενου. Η ομάδα έχασε πλέον τη φρεσκάδα της και προσπαθούσε με μεμονωμένες ατομικές ενέργειες να ανακάμψει. Ήταν προφανές πως δεν θα άλλαζαν οι νέες ισορροπίες του αγώνα. Η φιλοξενούμενη έδειχνε πιο ξεκούραστη τη δεδομένη στιγμή. Τα ατού της για ακόμα μια βραδιά ήταν σε καλό φεγγάρι, ενώ ακόμα και οι λιγότερο έμπειροι πιτσιρικάδες της προσέφεραν στο βαθμό που μπορούσαν. 

Κάπως έτσι η φιλοξενούμενη ομάδα πέρασε μπροστά στο σκορ με ένα μικρό σερί 5 – 0 και δεν ξανακοίταξε πίσω. Μια ύστατη προσπάθεια με διαδοχικά τρίποντα του Υφαντίδη και του Ποζίδη, δεν ήταν αρκετή και το 60 – 61 ήταν το σημείο που για τελευταία φορά οι δυο ομάδες βρέθηκαν κοντά.

Το 65 – 76 μαρτυρά ξεκάθαρα το τι επακολούθησε. Η ομάδα της ΚουΠα έπαθε μια ολική καθίζηση στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας μόλις 22 πόντους σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο που είχε πετύχει 43. Η κόπωση νίκησε την επιθυμία. Το σώμα κυριάρχησε του πνεύματος. Τα ποσοστά (15 / 28 δίποντα - 3 / 7 τρίποντα) του πρώτου ημιχρόνου, σε σχέση με αυτά του δευτέρου (4 / 27 δίποντα – 3 / 13 τρίποντα) μαρτυρούν του λόγου το αληθές. 

Το μεγάλο διάστημα μακριά από τις προπονήσεις λόγω της εορτάσιμης περιόδου του Πάσχα σίγουρα δεν ωφέλησε, η διακοπή του αγωνιστικού ρυθμού της ομάδας σίγουρα επηρέασε και η απουσία του αρχηγού της, Πάρη Χοτουμανίδη ήταν ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα για την ομάδα. Αν οι παραπάνω παράμετροι δεν επιδρούσαν ανασταλτικά ίσως ο πρωταθλητής της κατηγορίας να είχε άλλο όνομα. Με τα αν όμως δεν γράφεται η ιστορία. Η ομάδα του Βαφύρα ήταν άξια πρωταθλήτρια παίρνοντας δίκαια τη σειρά των τελικών και της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. 

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Μια εντυπωσιακή επέλαση του Μουστάκα από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη και ένα περίτεχνο lay up με το δεξί, στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ημιχρόνου, χάρισε στην ΚουΠα και τη μεγαλύτερη διαφορά υπέρ της στον αγώνα. 

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Θόδωρος Ποζίδης 
Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 21 πόντους και πέντε τρίποντα. Έδωσε μεγάλες επιθετικές ανάσες στην ομάδα του πετυχαίνοντας κρίσιμους πόντους, πάλεψε περισσότερο από όσο του επέτρεπαν οι δυνάμεις του. Από τις πιο όμορφες στιγμές το standing ovation σαράντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όταν ο coach Τσάτσης τον άφησε στον πάγκο της ομάδας του για του χαρίσουν συμπαίκτες και φίλαθλοι ένα τελευταίο χειροκρότημα που επάξια κέρδισε μέσα από τη συνολικότερη πορεία του όλη τη χρονιά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η ομάδα της ΚουΠα Κιλκίς πέτυχε τους δύο από τους τρεις στόχους που καθόρισε στην έναρξη της σεζόν που δεν ήταν άλλοι από την είσοδο στην τετράδα, την άνοδο στην Α΄ΕΚΑΣΚΕΜ και το πρωτάθλημα. Πέτυχε κάτι που ούτε ο πιο ο ένθερμος οπαδός της θα πίστευε. Προσπέρασε παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας, παίζοντας όμορφο κατά διαστήματα μπάσκετ και έφτασε να διεκδικεί μέχρι και τον τίτλο, έναν τίτλο που υπό συνθήκες θα μπορούσε να είχε κατακτήσει και τον έχασε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)
Πλάκα, Καπνίδης 3, Ποζίδης 21(5τρ.), Σκάλε 2, Ψωμιάδης 2, Υφαντίδης 8, Τσουλφαΐδης 2, Αραμπατζής, Μουστάκας 14, Ιωαννίδης 13, Κώττης .

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 

20 – 18 / 43 – 31 / 52 – 50 / 65 – 76 

Παρακολουθείστε μικρής διάρκειας στιγμιότυπα του αγώνα από την παρακάμερα της ΚΟΥΠΑ ΚΙΛΚΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.