Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

«Μια μέρα στην Πινακοθήκη» του Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Την Κυριακή, 12 Μαΐου 2019, η Πινακοθήκη της Τέχνης ξαναβάζει τα καλά της και σας περιμένει από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 8 το βράδυ, μικρούς και μεγάλους στο Μεταλλικό για να απολαύσουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά Μια
Μέρα στην Πινακοθήκη.

Μια μέρα διαφορετική, εικαστική, χορευτική, καλλιτεχνική, δημιουργική. Πολιτισμός- φύση και άνθρωπος θα γίνουν ένα, σε μια συνεύρεση.

Εσείς φέρτε τη θετική σας διάθεση, το χαμόγελό σας και την ανοιχτή ψυχή σας και όλα θα κυλήσουν όμορφα, κεφάτα και εικαστικά.

Μμμ… φέρτε καλού-κακού και το κολατσιό σας, η φύση, το αεράκι, η μουσική, τα εικαστικά εργαστήρια ανοίγουν την όρεξη! Εμείς τα ταπεράκια μας τα ετοιμάζουμε ήδη.

Ξεναγήσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια, μουσική, τραγούδι και χορός...

Και όλα αυτά ανάμεσα στους πίνακες, ανάμεσα σε ανθρώπους, δίπλα στη φύση...

Ας αφήσουμε για λίγο τους γρήγορους ρυθμούς ζωής και ας απολαύσουμε μια μέρα διαφορετική από τις άλλες.

Οι εκπλήξεις θα είναι πολλές.., μα η μεγάλη έκπληξη θα είναι η παρουσία σας, γιατί ό,τι μοιράζεται κανείς το έχει διπλά δικό του!

Πρόγραμμα δράσεων «Μια μέρα στην Πινακοθήκη» του Κιλκίς

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ 

Η υπεύθυνη της Πινακοθήκης, Μαίρη Σαραντοπούλου, εκπαιδευτικός, απόφοιτος σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ θα σας συντροφεύσει σε μια γνωριμία με τους πίνακες και θα σας δώσει χρηστικές πληροφορίες για έργα, τεχνοτροπίες και καλλιτέχνες. Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι 30 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες: 12:30 – 13:00 ■ 14:00 – 14:30 & 16:00 – 16:30

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Στη διάρκεια της μέρας οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εμπνευσθούν από τα έργα της Πινακοθήκης και σε συνεργασία με εικαστικούς και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε όμορφα και διαδραστικά εργαστήρια.

● Έτσι ο Χαρίτων Παπαδόπουλος εικαστικός, απόφοιτος της σχολής Καλών τεχνών

και μέλος της Τέχνης θα δουλέψει με παιδιά ένα εργαστήρι ΚΟΛΑΖ, ένα εργαστήρι παιχνιδιάρικο και ευρηματικό που συνιστούμε ανεπιφύλακτα για τα παιδιά σας! Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 45 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες:

12:30 – 13:15 ■ 14.00 – 14:45 & 16:00 – 16:45

● Η Κική Βέλκου, σχολική σύμβουλος, εκπαιδευτικός, συνεργάτης και μέλος της “Τέχνης” θα δουλέψει με γονείς και παιδιά πάνω σε ένα εργαστήρι με τίτλο: «Των ζωγραφιών παραμυθόλογα ή Παραμύθια για ζωγραφιές», που πραγματικά αξίζει να το ζήσετε με τον μοναδικό τρόπο της Κικής!

Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 45 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες:

17:00 – 17:45 & 18:00 – 18:45

● Η Ελευθερία Τζόρα - Αυγητίδου, εικαστικός και μαστόρισσα στην τέχνη της μεταξοτυπίας, θα δουλέψει με ενήλικες σε ένα εργαστήρι με τίτλο “Γνωρίζοντας το μπατικ”. Θα φέρει τα τελάρα της, τα κεριά και τα υπέροχα χρώματα της μεταξοτυπίας και μοιρασθεί με τους επισκέπτες τα μυστικά της τέχνης της.

Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 45 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες: 17:00 – 17:45 & 18:00 – 18:45

● Η Δέσποινα Κοσμίδου, ευρηματική χειροτέχνισσα και φίλη της Τέχνης θα δουλέψει με εφήβους και ενήλικες ένα εργαστήρι κατασκευής χειροποίητης καρφίτσας με τίτλο «Με βελόνα και κλωστή ανθρωπάκι θα γενεί» εμπνευσμένο από τα έργα του Γαίτη που φιλοξενεί η Πινακοθήκη. Εννοείται ότι όσοι συμμετέχουν στο εργαστήριο θα πάρουν αναμνηστικό δώρο την καρφίτσα. Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 45 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες: 3:00 – 13:45 & 16:00 – 16:45

● Και επειδή ο χορός δεν μπορεί να λείπει από τη ζωή μας, έτσι δεν μπορεί να λείψει και από τη μέρα μας. Η Μαρία Δρόσου, δασκάλα χορών λάτιν, με 104 διακρίσεις στο ενεργητικό της σε αγώνες λάτιν χορών και το τμήμα λάτιν της Τέχνης θα είναι εκεί για να σας παρουσιάσουν ένα mambo italiano, μια αισθαντική rumba και ένα παιχνιδιάρικο cha cha cha.

Διάρκεια προγράμματος 15 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες:

17:30 – 17:45 & 18:15 – 18:30

● Εννοείται ότι η μουσική και το τραγούδι θα κλείσουν τη μέρα μας ! Η έκπληξη έρχεται από το “Μουσικό σχήμα του Γιώργου Γελαράκη”, ενός νέου καλλιτέχνη και της ομάδας του που θα μας ταξιδέψουν σε γνωστές, χαρούμενες, αλέγκρες μελωδίες και αγαπημένα τραγούδια!

Τίτλος συναυλίας : “Πάντα να ανταμώνουμε”

Ξεκινάμε στις 18:45 και… καλά θα περάσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.