Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

"Καρικατούρα η "Προοδευτική" συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ"


Του Παναγιώτη Σαββίδη
Aφού τους τελείωσε η επίπλαστη διαχωριστική γραμμή μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί που αποδείχτηκαν όλοι «μνημονιακοί» όταν ανέλαβαν την εξουσία για λογαριασμό της αστική τάξης, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στο προσκήνιο νέα ψευτοδιλήμματα, για να δημιουργήσει νέα διαχωριστική γραμμή με τον έτερο διαχειριστή της αστικής εξουσίας την Ν.Δ.

Στόχος να εγκλωβίσουν τον λαό, συσκοτίζοντας την στρατηγική σύμπλευση που έχουν ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ, που είναι η θωράκιση και η μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, της ανταγωνιστικότητας, σε περίοδο ισχνής καπιταλιστικής ανάπτυξης και οξυμένου ανταγωνισμού.

Αυτά τα συμφέροντα θέλουν να υπηρετήσουν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ όπως και άλλοι μνηστήρες της αστικής εξουσίας (ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΚΟΜΜΑ ΛΕΒΕΝΤΗ) ακόμα και η «χρυσή αυγή», έναντι των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε πολύ ικανός στην προώθηση της πολιτικής διεξόδου από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου και παράλληλα να χειραγωγεί τις λαϊκές διαθέσεις με ψέματα και δημαγωγία.

Έπαιξε με το ψευτοδίλημμα μνημονιακός και αντιμνημονιακός και αναρριχήθηκε στην εξουσία για λογαριασμό του κεφαλαίου σκορπώντας γρήγορα απαισιοδοξία στον λαό που τον εμπιστεύτηκε.

Έρχεται σήμερα να στήσει νέα ψεύτικη διαχωριστική γραμμή μέσο του τεχνητού διλήμματος συντήρηση η πρόοδος και με όχημα την λεγόμενη «προοδευτική » συμμαχία επιχειρεί να μακιγιάρει την αντιδραστική – αντιλαϊκή πολιτική του, που ανταγωνίζεται με αυτή της Ν.Δ και του μεταμφιεσμένου ΠΑΣΟΚ.

Η «προοδευτική» συμμαχία που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια καρικατούρα από γυρολόγους αστούς πολιτικούς, εραστές της αστικής εξουσίας, που έχουν εμπειρία στην προώθηση και εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων, αφού μεγάλο κομμάτι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από την χειρότερη έκδοση του και από τυχοδιώκτες τύπου Κουντουρά, Δανέλη, Ρεμπούση, Κούικ, Παπακώστα, κ.α.

Προοδευτικό δεν είναι στέκεσαι προσοχή στις ευρωνατοικές επιταγές, να γεμίζεις την χώρα σου με Αμερικανικές βάσεις πολέμου, να υλοποιείς «μνημόνια», να χαρακτηρίζεις τον Αμερικανό πρόεδρο «διαβολικά» καλό και να σε συγχαίρουν τα οικονομικά επιτελεία του συστήματος (βιομήχανοι, εφοπλιστές, κ.α.) για την πολιτική τσακίσματος των δικαιωμάτων του λαού.

Αυτή την πολιτική θέλει να συγκαλύψει πίσω από τον φερετζέ της «προοδευτικής» συμμαχίας και να την συνεχίσει στην ψευδεπίγραφη μεταμνημονιακη εποχή, αφού έχει σε ισχύει όλους του μημονιακούς νόμους, γονατίζοντας τον λαό με τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, με τον κοφτή να καραδοκεί πετσοκόβοντας κοινωνικές παροχές και με την χώρα να ξεπουλιέται σε εγχώριο και ξένο κεφάλαιο μέσο του υπερταμείου.

Αυτή η πολιτική αναγκαία για την αναπαραγωγή του συστήματος είναι που φτωχαίνει – εξαθλιώνει ευρύτερα λαϊκά στρώματα, δημιουργεί συνθήκες σχετικής η απόλυτης φτώχειας.

Αυτή την πολιτική αξιώνει η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ που άλλαξε (ΑΦΜ) και έγινε ΚΙΝΑΛ και μάλιστα δίνουν καθημερινά τα διαπιστευτήρια τους στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ότι είναι πιο έμπειρες δυνάμεις, αξιόπιστες και αποφασισμένες να προωθήσουν την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου που ρίχνει στα τάρταρα το βιοτικό επίπεδο του λαού.

Ο λαός να μην παγιδευτεί στα ψεύτικα τεχνητά διλλήματα που στήνουν οι διαχειριστές της αστικής εξουσίας. Ο λαός μπορεί να κάνει την διαφορά και να προσπεράσει τους σκοπέλους των ψευτοδιλημμάτων περνώντας στην αντεπίθεση, για να ανακτήσει όλα αυτά που έχασε με τα «μνημόνια», να διεκδικήσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του και παράλληλα να ανοίξει τον δρόμο της φιλολαϊκής προοπτικής που βρίσκεται έξω από τα όρια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Σε αυτό τον δρόμο, σε αυτή την προοπτική, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί το εχέγγυο για τις ριζοσπαστικές αλλαγές που χρειάζεται ο λαός, ώστε να γίνει ο ίδιος κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, χωρίς εκμεταλλευτές και κηφήνες καπιταλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.