Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Ο Κώστας Παπαελευθεριάδης, η Ειρήνη Αλεξανδρίδου και ο Βασίλης Αϊβαζίδης, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη τον Γιάννη Φαχουρίδη

Δελτίο τύπου υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Γιάννη Φαχουρίδη
Ο Κώστας Παπαελευθεριάδης θα είναι υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» και υποψήφιο Δήμαρχο Κιλκίς τον Γιάννη Φαχουρίδη.

Ο Κώστας Παπαελευθεριάδης είναι συνταξιούχος. Είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και κατοικεί στο χωριό Καμπάνη.

Είναι Μηχανολόγος – Μηχανικός και εργάστηκε για 10 χρόνια στη βιομηχανία και μετέπειτα στη Νομαρχία Κιλκίς.

Είχε ενεργό συμμετοχή και δράση στο αντιδικτατορικό κίνημα, ενώ και σήμερα έχει σημαντική παρουσία στους αγώνες του εργατικού και συνταξιουχικού κινήματος στο Κιλκίς.

Ο Κώστας Παπαελευθεριάδης με τις γνώσεις του πάνω στο αντικείμενο της επιστήμης του, την ενασχόλησή του με την ιστορία του τόπου και του κινήματος, την εμπειρία του από την εργασία του στην Τοπική Διοίκηση, συμβάλει ουσιαστικά στη συλλογική προσπάθεια της ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Κιλκίς.

Με την υποψηφιότητά του απευθύνει ένα ευρύ κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, μπροστά στις εκλογές της 26ης Μαΐου, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ δεν θα εξαργυρωθεί την επόμενη των εκλογών σε συνδιαλλαγές στήριξης των επιχειρηματικών συμφερόντων, αλλά θα δώσει να ώθηση στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, για το δίκιο του λαού.

Ο λαός του Κιλκίς δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των κάλπικων υποσχέσεων. Τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια που κατεβαίνουν στις εκλογές στο Δήμο Κιλκίς συμφωνούν στην ίδια στρατηγική, συμφωνούν ότι η καπιταλιστική «ανάπτυξη» είναι μονόδρομος. Αυτό για το λαό σημαίνει κουτσουρεμένα εργασιακά δικαιώματα, φορολεηλασία, φτώχεια, σφοδρότερη αντιλαϊκή επίθεση, μεγαλύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Όποιος από τους υπόλοιπους υποψηφίους και αν εκλεγεί, την επόμενη μέρα θα συνεχίσει την ίδια πολιτική με την οποία οι Κιλκισιώτες είναι δυσαρεστημένοι.

Η μόνη πραγματική αντιπολίτευση και η μόνη δύναμη που βρέθηκε στο πλάι των λαϊκών δικαιωμάτων, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς και έξω από αυτό, ήταν η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Φαχουρίδη.

Γι’ αυτό ο λαός του Κιλκίς, με την ψήφο του, πρέπει να κάνει την πραγματική διαφορά, ώστε να αποκτήσει τη Δημοτική Αρχή που έχει ανάγκη, που βάζει στο επίκεντρο την Ικανοποίηση των Σύγχρονων Λαϊκών Αναγκών.

Η Ειρήνη Αλεξανδρίδου γεννήθηκε στην Τσεχοσλοβακία, ως παιδί πολιτικών προσφύγων και επαναπατρίστηκε το 1977.

Σπούδασε νοσηλευτική και εργάστηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Νοσοκομείο του Κιλκίς. Από το 1985 ζει μόνιμα στο Κιλκίς και έχει δύο παιδιά.

Η Ειρήνη Αλεξανδρίδου, με την υποψηφιότητά της, απευθύνει κάλεσμα στις γυναίκες που ασφυκτιούν από μία ζωή γεμάτη υποχρεώσεις, από το σμπαράλιασμα της οικογενειακής και προσωπικής τους ζωής.

Το ΚΚΕ μάχεται:

Στους χώρους εργασίας για τις άδειες μητρότητας και το επίδομα τοκετού, για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζόμενων.

Στο δημοτικό συμβούλιο για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην προσχολική αγωγή, στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς τροφεία.

Στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, στις γειτονιές για την κάλυψη των κενών σε παιδιάτρους, σε γυναικολόγους και άλλες ειδικότητες, σε ιατρικό εξοπλισμό, για δωρεάν προληπτικές – διαγνωστικές εξετάσεις, για φάρμακα και εμβολιασμό.
Στα σχολεία των παιδιών μας για να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς σε κτιριακές υποδομές, σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Γι’ αυτό έχει σημασία σ’ αυτές τις εκλογές να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού, για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος για μια πολύ καλύτερη ζωή, για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας.

Γιατί πραγματικά προοδευτικό είναι να μην υποτασσόμαστε στους αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης, αλλά να παλεύουμε να τους αλλάξουμε.

Αυτή η αλλαγή είναι στο χέρι μας να γίνει στη Βουλή, την Ευρωβουλή και στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η μόνη δύναμη που αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών, των άνεργων, των νέων κοριτσιών.
Ο Βασίλης Αϊβαζίδης θα είναι υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» και υποψήφιο Δήμαρχο Κιλκίς τον Γιάννη Φαχουρίδη.

Ο Βασίλης Αϊβαζίδης είναι 53 ετών, παντρεμένος με δύο παιδιά, και κατοικεί στο χωριό Καμπάνη. Είναι αγρότης και για πολλά χρόνια οικοδόμος.

Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων Κιλκίς, με σημαντική παρουσία στο εργατικό κίνημα του νομού.

Ο Βασίλης Αϊβαζίδης στηρίζει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με την υποψηφιότητά του, γιατί ήταν η μόνη δύναμη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς που έχει καταθέσει δεκάδες προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα των λαϊκών οικογενειών.

Τέτοιες προτάσεις ήταν η μείωση της δημοτικής φορολογίας και των ανταποδοτικών τελών, η φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής αγωγής, η προστασία των ΑμΕΑ και των ηλικιωμένων, τα μέτρα προστασίας των απολυμένων εργατών του Κιλκίς και των μακροχρόνια ανέργων, των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, η ενίσχυση των σχολικών επιτροπών, η στήριξη και χρηματοδότηση των αθλητικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης και των χωριών, ο συνολικός σχεδιασμό για μέτρα προστασίας από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, χιονοπτώσεις, η κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση, η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την υλοποίηση όλων των παραπάνω κ.ά.

Αυτές τις προτάσεις, που είναι για το συμφέρον του λαού του Κιλκίς, δεν τις στήριξε η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων τόσο της διοίκησης, όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν τις στήριξε κανένας από τους σημερινούς υποψήφιους Δημάρχους.

Εξάλλου, οι δύο από τους υποψήφιους, οι κ. Τσαντάκης και Κυριακίδης, άσκησαν διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια και έχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Ο κ. Τονικίδης αν και βρισκόταν στην αντιπολίτευση «έβαλε πλάτη» για να υλοποιηθεί η πολιτική της διοίκησης Σισμανίδη. Ενώ οι «νέοι» υποψήφιοι κ. Αγαθόπουλος και Καζαντζίδης δεν άσκησαν ποτέ κριτική στις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Η μόνη πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση ήταν η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο εκλεγμένος της σύμβουλος, Γιάννης Φαχουρίδης.

Από τέτοιο Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους έχει ανάγκη το Κιλκίς, γι’ αυτό πρέπει να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όσο το δυνατό περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.