Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Κιλκίς: Πετυχημένο το σεμινάριο «Γεωπεριβαλλοντικές διαδρομές στον μύθο, στον θρύλο και στην ιστορία»

Δελτίο τύπου Παιδαγωγικών Ομάδων των Κ.Π.Ε Κιλκίς και Στυλίδας-Υπάτης
Από την Παρασκευή 10 Μαΐου έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, τριήμερο σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Γεωπεριβαλλοντικές διαδρομές στον μύθο, στον θρύλο και στην ιστορία», που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (ΚΠΕ Κιλκίς) και το ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης σε 50 εκπαιδευτικούς Σχολικών Μονάδων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) της επικράτειας τα οποία συμμετέχουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Γεωπεριβαλλοντικά - Γεωμυθολογικά μονοπάτια», στο πλαίσιο του οποίου υλοποιείται το σεμινάριο. Στην υλοποίηση του σεμιναρίου συνέβαλαν οι φορείς: Δήμος Κιλκίς, Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και Δασαρχείο Κιλκίς.

Το σεμινάριο εξελίχτηκε επιγραμματικά ως εξής: Την Παρασκευή 10 Μαΐου, στο χώρο της Καπναποθήκης της Αυστροελληνικής του Κιλκίς έγιναν οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών. Το Σάββατο 11 Μαΐου έγινε ξενάγηση και μελέτη πεδίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, στο Σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, στο παραλίμνιο δάσος «Χίλια Δέντρα» (με υποδοχή-ενημέρωση από τον Αντιδασάρχη Κιλκίς κ. Γεώργιο Καγιάννη), στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Δοϊράνης καθώς και στον παραλίμνιο χώρο και στα Μνημεία πεσόντων Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου Δοϊράνης. Την Κυριακή υλοποιήθηκε εργαστήριο και μελέτη πεδίου σχετικά με τον σχεδιασμό και αποτύπωση περιβαλλοντικού μονοπατιού από τις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κιλκίς (Π. Γυναικόκαστρο) έως το Γυναικόκαστρο. Το εργαστήριο και τις μελέτες πεδίου συντόνιζαν οι Παιδαγωγικές Ομάδες των ΚΠΕ Κιλκίς και Στυλίδας-Υπάτης.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές και οι εισηγήσεις τους ήταν οι εξής: Παπαδοπούλου Πηνελόπη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα: «Η Γεωλογική μαρτυρία, η Εξελικτική Θεωρία και η προστασία της Βιοποικιλότητας: Λίγες σκέψεις», Μέλφος Βασίλης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ με θέμα: «Ορυκτά και πετρώματα στο Αιγαίο: μια διαχρονική σχέση με την εξέλιξη του πολιτισμού», Καλλία-Αντωνίου Αγγελική, Διδάκτωρ Νομικής, Δικηγόρος, Καθηγήτρια Δικαίου Περιβάλλοντος στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, με θέμα: «Αρχές και Μέτρα Προστασίας Περιβάλλοντος στην Αρχαία Ελλάδα – Σύγκριση με την σύγχρονη Περιβαλλοντική Νομοθεσία και Πολιτική», Παρχαρίδου Μ., Δρ. Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων ΕΦΑ Κιλκίς, με θέμα: «Γυναικόκαστρο Κιλκίς: η πολεμική ενός οχυρωμένου τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.