Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

«Τηλεπικοινωνίες των αρχαίων Ελλήνων» για τρίτη χρονιά από το Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ Κιλκίς


Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ Κιλκίς
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τηλεπικοινωνιών που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς, η εκδήλωση «Τηλεπικοινωνίες των Αρχαίων Ελλήνων». 


 Ο ημεροδρόμος, ο κρυπτογραφικός δίσκος, η φρυκτωρία έγιναν τα μέσα μετάδοσης του μηνύματος που κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν οι μαθητές των 8 δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν. 

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που για τρίτη χρονιά διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο Συνταξιούχων και Εργαζομένων ΟΤΕ Κιλκίς. Μέσα από μια βιωματική δράση τα παιδιά μαθαίνουν τον τρόπο μεταβίβασης των μηνυμάτων στην αρχαία Ελλάδα τότε που ο άνθρωπος έκανε προσπάθειες με όσα μέσα διέθετε για να μπορέσει να επικοινωνήσει σε μακρινές αποστάσεις. Άλλωστε η ιστορία των τηλεπικοινωνιών είναι τόσο παλιά όσο και η ιστορία του ανθρώπου.

Νικήτρια ομάδα αυτή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με το 2ο και 7ο να ακολουθούν. Τυχερό το 3ο Δημοτικό αφού επέστρεψε στο σχολείου του με ένα τελευταίας τεχνολογίας laptop που κέρδισε μετά από κλήρωση. Το laptop παρέδωσε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας και πολιτισμού και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Άννα Δημάκη.

Το Δ. Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ Κιλκίς ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της δράσης και ιδιαίτερα τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς για τη συνεργασία και το δήμο Κιλκίς για την παραχώρηση του γυμναστηρίου. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.