Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Ερωτήσεις στη Βουλή και δράσεις Χ. Χατζησάββα

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
«Προληπτικά μέτρα Ο.Τ.Α. περί πυροπροστασίας» 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο ο Δήμος Κιλκίς με Δελτίο Τύπου προτρέπει τους πολίτες της περιφέρειας του οι οποίοι τυγχάνουν ιδιοκτήτες οικοπέδων, χωραφιών ή άλλων τεμαχίων τα οποία βρίσκονται μέσα στην οικιστική ζώνη του Δήμου Κιλκίς, να προβούν εγκαίρως σε ικανοποιητικό καθαρισμό και απομάκρυνση των ακαθαρσιών και απορριμμάτων τα οποία θα προκύψουν μετά το πέρας των εργασιών αυτών.

Όπως αναφέρεται, οι εργασίες αυτές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της θερινής περιόδου προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Με ανεξίτηλες τις οδυνηρές μνήμες της εκατόμβης νεκρών από τις πυρκαγιές στην Αττική, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Πολιτεία μέχρι και σήμερα, προκειμένου να προληφθεί και να αποτραπεί, όσο το δυνατό περισσότερο, η επέλευση ευνοϊκών συνθηκών για πυρκαγιές τόσο εντός των αστικών ιστών της Επικράτειας, στο πνεύμα του Δελτίου Τύπου του Δήμου Κιλκίς, όσο και στην ύπαιθρο;

Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί μέχρι και σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών προς το σύνολο των Ο.Τ.Α. με στόχευση πρωτίστως την πρόληψη και γενικώς την πυροπροστασία για την επερχόμενη θερινή περίοδο;
Σε ποιο βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Πυροσβεστικό Σώμα και η Πολιτική Προστασία των Ο.Τ.Α. εν όψει της επερχόμενης θερινής περιόδου, τόσο σε έμψυχο υλικό, σε μέσα και σε υλικοτεχνικές υποδομές και με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχει ελεγχθεί και καταγραφεί αυτή;

«Σχετικά με την εκπαίδευση Σκοπιανών στρατιωτικών σε ελληνικό έδαφος»
Η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει, μεταξύ άλλων και στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το κρατίδιο-μόρφωμα των Σκοπίων, εντασσόμενη στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ν.Α.Τ.Ο..

Συμφώνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, η εν λόγω στρατιωτική συνεργασία προβλέπει, μεταξύ άλλων και εκπαίδευση Σκοπιανών αξιωματικών σε ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (Π.Κ.Ε.Ε.Υ.Ε.), στο στρατόπεδο Παπαθεοφίλου, στην Κρηστώνη Κιλκίς. Η μορφή και έκταση της εκπαίδευσης, όπως και ο χώρος, που πιθανολογείται σφόδρα όμως πως θα είναι το Π.Κ.Ε.Ε.Υ.Ε., θα γνωστοποιηθούν εντός των αμέσως προσεχών ημερών.

Εφόσον θα ισχύσει ό,τι και με τις στρατιωτικές αποστολές πολλών άλλων χωρών, τα στελέχη των οποίων εκπαιδεύονται στο Π.Κ.Ε.Ε.Υ.Ε., οι Σκοπιανοί αξιωματικοί θα έρχονται κατά ομάδες ανά δίμηνο ή τρίμηνο αναλόγως προς τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Με άλλα λόγια «βάζουμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα» όπως λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός για τέτοιες περιπτώσεις.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Με δεδομένες τις σχέσεις άμεσης εξάρτησης του κρατιδίου μορφώματος των Σκοπίων με τους Τούρκους, πως διασφαλίζεται η εθνική ασφάλεια και το απόρρητο του επιχειρησιακού πλαισίου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι σε ενδεχόμενες κατασκοπευτικές διαθέσεις και ενέργειες των εκπαιδευόμενων Σκοπιανών στρατιωτικών;
Ποιος είναι αρμόδιος για τον καθορισμό του συνολικού πλαισίου της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους Σκοπιανούς στρατιωτικούς και με ποια κριτήρια εκπονείται αυτό;
Προβλέπεται αντίστοιχη εκπαίδευση Ελλήνων στρατιωτικών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος των Σκοπίων;

Αίτημα για φωταγώγηση της Βουλής εις Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων
Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή στηρίζει το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α.-Καναδά για φωταγώγηση του κτηρίου της Βουλής ανήμερα της 19ης Μαΐου, ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η επιστολή

Κύριε Πρόεδρε,
Σύμφωνα με αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α.-Καναδά, η οποία δημοσιεύθηκε στον Τύπο στις 28 Απριλίου 2019 ζητείται η φωταγώγηση του κτηρίου της Βουλής ανήμερα της 19ης Μαΐου, ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η Βουλή των Ελλήνων κατά το παρελθόν έχει δείξει ανάλογη ευαισθησία και έχει φωταγωγηθεί το κτήριο της, με απόφαση του Προέδρου της, με αφορμή μείζονα παγκοσμίου ενδιαφέροντος θέματα όπως για παράδειγμα, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, επίσης όπως η Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, αλλά δυστυχώς και για να εξυπηρετήσει ο Πρόεδρος της Βουλής μικροκομματικά-ψηφοθηρικά συμφέροντα, όπως την φωταγώγηση στο Athens Pride…

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή υποστηρίζει το σχετικό αίτημα των Ποντιακών Ομοσπονδιών και προτείνει και αυτός να τιμήσει η Ελληνική Βουλή την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, με αφορμή και την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την σφαγή 353.000 Ποντίων από τους Τούρκους.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητούμε την φωταγώγηση της Βουλής των Ελλήνων ανήμερα της 19ης Μαΐου με το πορφυρό χρώμα του αίματος των αδικοχαμένων ψυχών του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Κίνδυνος αφανισμού αλιευμάτων στις ελληνικές θάλασσες»
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος ολικού αφανισμού πολλών ειδών αλιευμάτων στις ελληνικές θάλασσες και ειδικότερα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Όπως αναφέρουν αλιείς αλλά και ερευνητές με την πάροδο των ετών πολλά είδη κυρίως παράκτιας αλιείας εμφανίζουν μείωση τόσο στο μέγεθος όσο και στην ηλικία. Μάλιστα, αναφέρεται πως μεγάλος μέρος αλιευμάτων δεν έχει προλάβει να αναπαραχθεί ούτε καν μία φορά, ενδεικτικό γεγονός της επικινδυνότητας της κατάστασης, τόσο για τα αλιεύματα αυτά καθαυτά όσο και για τα υπόλοιπα θαλάσσια θηλαστικά και τελικώς μακροπρόθεσμα στην ίδια την αλιευτική ικανότητα των ελληνικών θαλασσών.

Ως επιμέρους αιτίες για την κατάσταση αυτή, αναφέρονται η υπεραλίευση, η είσοδος και εγκατάσταση ξενικών ειδών στις ελληνικές θάλασσες καθώς και η διαρκώς αυξανόμενη ρύπανση των ελληνικών θαλασσών. Ως κύριο αίτιο όμως, οι ερευνητές και οι αλιείς αναφέρουν την παντελή έλλειψη εθνικής πολιτικής για την προστασία των ιχθυοαποθεμάτων και της αλιευτικής ικανότητας των θαλασσών μας.

Η ως άνω διαμορφωθείσα αρνητική κατάσταση, με το σύνολο των ειδικότερων παραμέτρων του προβλήματος, αποτέλεσαν το αντικείμενο της 5ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τα Θαλάσσια Θηλαστικά και τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία στις 8 με 12 Απριλίου 2019 για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Πως θα αντιμετωπίσει το αρμόδιο Υπουργείο την διαμορφωθείσα αρνητική κατάσταση, αναφορικά με την δυνητική εξαφάνιση πολλών ειδών αλιευμάτων από τις ελληνικές θάλασσες;

Ποια είναι η εθνική στρατηγική στο θέμα της προστασίας των ιχθυοαποθεμάτων και της αλιευτικής ικανότητας των θαλασσών μας την οποία έχει εκπονήσει το αρμόδιο Υπουργείο και με ποιες ενέργειες έχει υλοποιηθεί αυτή από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα;

Πως αξιολογεί και πως προτίθεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το αδιαμφισβήτητο και καθημερινώς καταγεγραμμένο γεγονός της παράνομης εισόδου και διενέργειας αλιείας Τούρκων αλιέων στα ελληνικά χωρικά ύδατα και κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος, σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων τόσο των ντόπιων νησιωτών Ελλήνων αλιέων όσο καιτης εθνικής οικονομίας εν γένει, αλλά πρωτίστως σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας μας στο Αιγαίο Πέλαγος;

«Προσβολή του Μνημείου Ηρώων στο Χέρσο Κιλκίς»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο καθώς και με αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, εικόνες αισχύνης αντίκρισαν οι Έλληνες κάτοικοι του Χέρσου Κιλκίς το Σαββάτο 4 Μαΐου 2019, όταν κατά την διάρκεια μιας υποτιθέμενης «θεατρικής» παράστασης από διάφορους Γάλλους και ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων στο Χέρσο του νομού Κιλκίς. 

Όπως ξεκάθαρα αποκαλύπτεται από το οπτικό υλικό, όλοι και όλες αυτοί οι αλλογενείς, άλλοι ημίγυμνοι και άλλοι ντυμένοι με κουρέλια, ένας εξ αυτών με μαύρο μανδύα και άλλοι φορώντας μάσκες, πραγματοποίησαν «θεατρική» παράσταση στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων. 

Μάλιστα, απέθεσαν πάνω στο Μνημείο ποδήλατο, διάφορες τσάντες ενώ τοποθέτησαν και μια θεατρική μάσκα στην κορυφή του Μνημείου. Έτι περαιτέρω, στον υπερυψωμένο χώρο του Μνημείου δεν δίστασαν να ανεβάσουν και δύο άλογα!!!

Επιπλέον σας δηλώνω πως, η ανεύθυνη και προκλητική συμπεριφορά σας να μην απαντάτε, όπως καταρχήν υποχρεούστε από τον Κανονισμό της Βουλής, στα Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου τα οποία σας υποβάλλει ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, επικαλούμενοι την εξελισσόμενη δικαστική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών, ως δικαιολογητικό λόγο για αυτή την στάση σας, πλέον παραβιάζει το Άρθρο 72Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας καθώς και τα Άρθρα 6 και 7 του νόμου 4596/2019 σχετικά με το τεκμήριο αθωότητας και συνεπώς σας θέτω προ των συνεπαγόμενων ποινικών και αστικών ευθυνών σας.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Τηρήθηκε η προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία υποβολής σχετικής αίτησης και ακολούθως έγκρισης αδειοδότησης για την διεξαγωγή της εν λόγω «θεατρικής» παράστασης και εάν όχι για ποιόν λόγο επετράπη τελικώς η διεξαγωγή της;

Εάν και εφόσον δεν τηρήθηκαν τα κατά Νόμο προβλεπόμενα, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να εντοπισθούν και ακολούθως να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές και κυρώσεις στους παραβάτες, τόσο τους διενεργήσαντες την προσβλητική ενέργεια όσο και τους επιτρέψαντες αυτήν;

Θα ενεργήσει δεόντως η κατά τόπο και καθ’ ύλη αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, όπως ακριβώς πράττει σε περιπτώσεις βεβήλωσης και προσβολής άλλων μνημείων νεκρών και εάν ναι πότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.