Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Κιλκίς: Σεμινάρια ιστορίας του Πόντου για εκπαιδευτικούς

Σεμινάρια ιστορίας του Πόντου για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών (Π.Σ.Π.Ε.). Το επόμενο σεμινάριο θα γίνει την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 στο Κιλκίς, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς και ώρα 18.30. Το θέμα: «Ο ρόλος των συλλόγων στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης των Ελλήνων του Πόντου» θα αναπτύξει ο Δρ. Ιστορίας Γιάννης Καϊλάρης.

Τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας με θέμα «Η Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής, Κώστας Φωτιάδης.

Την απόφαση για τη διεξαγωγή σεμιναρίων έλαβαν από κοινού η ΠΕΔ-ΚΜ και η Π.Σ.Π.Ε., μετά την επιτυχημένη πραγματοποίηση ανάλογων σεμιναρίων από το Σύνδεσμο σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης για πέντε συνεχόμενα έτη (2014-2018). Τα σεμινάρια αυτά είχε την ευκαιρία να τα παρακολουθήσει σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, εκτός από τους εκπαιδευτικούς θα είναι δυνατή η συμμετοχή σ’ αυτά και σε οποιονδήποτε το επιθυμεί. Ο κύκλος των σεμιναρίων που άνοιξε στις 4 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί στις 27 Μαρτίου 2019.

Το υλικό όλων των σεμιναρίων (εισηγήσεις, βιβλιογραφία, κ.ά.) θα δημοσιευθεί σε ειδικό τεύχος της εφημερίδας ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ, που είναι ο χορηγός επικοινωνίας, που θα διανεμηθεί στους εκπαιδευτικούς, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο το επιθυμεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.