Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Tο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς πανέτοιμο για τις προκλήσεις του μέλλοντος

Υπογράφει ο Αλέξανδρος Α. Ταμουτσίδης
Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς 
Το 2ο Γυμνάσιο είναι ένα ιστορικό σχολείο που έχει δημιουργήσει μια καλή παράδοση στα εκπαιδευτικά πράγματα του Κιλκίς. Συνεχίζοντας την παράδοση αυτή, υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια, βήμα βήμα, το σχεδιασμό μας για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του, χτίζοντας πάνω στα θεμέλια που έβαλαν οι προκάτοχοί μας. 

Κατά την περυσινή χρονιά έγινε μια προσπάθεια βελτίωσης της αισθητικής και της λειτουργικότητας του σχολικού κτιρίου. Με ίδια μέσα κατά κύριο λόγο, έγινε καθαρισμός της εξωτερικής όψης του κτιρίου από βωμολοχίες και συνθήματα. 

Οι εσωτερικές επιφάνειες και οι αίθουσες βάφτηκαν σε μεγάλη έκταση ενώ έγινε βελτίωση της αισθητικής του χώρου με τοποθέτηση πινάκων ζωγραφικής (δημιουργία μαθητών με την επίβλεψη της καθηγήτριας καλλιτεχνικών) και διαμόρφωση χώρου υποδοχής των επισκεπτών. Στόχος των παρεμβάσεων αυτών ήταν η δημιουργία ενός ευχάριστου και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους μαθητές, εργαζόμενους και επισκέπτες του σχολείου.

Για την τρέχουσα σχολική περίοδο ο στόχος που τέθηκε αφορούσε τον εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου και σ΄ αυτή την κατεύθυνση επικεντρώθηκαν οι προσπάθειές μας. Έτσι αντικαταστάθηκε ο εξοπλισμός των 2 εργαστηρίων πληροφορικής στο σύνολό του.

Στο μεν 1ο εργαστήριο αντικαταστάθηκαν όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές (συνολικά 14), προσφορά ιδιωτών, του επιμελητηρίου Κιλκίς, του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αλλά και μελών της σχολικής κοινότητας τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Στο 2ο εργαστήριο αντικαταστάθηκε το σύνολο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και ταυτόχρονα εμπλουτίσθηκε με τρισδιάστατο σαρωτή , 3D εκτυπωτή και μεγάλο αριθμό σετ ρομποτικής. Πλέον διαθέτει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα –ελάχιστα σχολεία πανελλαδικά διαθέτουν παρόμοιο εξοπλισμό- και οι μαθητές μας δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τους μαθητές άλλων, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων-. Η αναβάθμιση του εξοπλισμού έγινε με κονδύλια ΕΣΠΑ του ΥΠΠΕΘ.

Παράλληλα, έγινε επιδιόρθωση του εξοπλισμού των αιθουσών κι έτσι όλες οι αίθουσες πλέον διαθέτουν Η/Υ βιντεοπροβολέα και διαδραστικό πίνακα πλήρως λειτουργικά.Τοποθετήθηκε ακόμη σύγχρονο σύστημα συναγερμού που καλύπτει ευαίσθητους χώρους του σχολείου.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με σύστημα επόπτευσης του χώρου τις ώρες μη λειτουργίας του σχολείου πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στη διατήρηση της καλής εικόνας ενός σχολείου που είναι στολίδι αλλά και σημείο αναφοράς στα εκπαιδευτικά πράγματα της πόλης μας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.