Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ των δικαιωμάτων όλων των ζώων -Όλα τα άλλα κόμματα καταψήφισαν το άρθρο 24Α

Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης
Στην συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες μέρες για την αναθεώρηση άρθρων του συντάγματος υπήρχε και η συζήτηση για το άρθρο 24Α για την «προστασία άγριας ζωής, της ευζωίας όλων των ζωικών ειδών και ιδίως καθιέρωση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, φύλαξης, μεταφοράς και εισαγωγής τους».

Το άρθρο αυτό δεν πέρασε στην δεύτερη φάση για την αναθεώρηση του συντάγματος γιατί δεν μάζεψε τις προβλεπόμενες 151 ψήφους.

υπέρ του άρθρου ψήφισε μόνο το ΚΚΕ όλοι οι βουλευτές του, κάποιοι βουλευτές του Σύριζα και ένας του ΚΙΝΑΛ, όλοι οι υπόλοιποι μαζί και η «χρυσή αυγή» ψήφισαν κατά η παρόν.

Αυτοί που ψήφισαν κατά του άρθρου, του 24Α, ή «παρόν» ψήφισαν τη μη προστασία των ζώων και τη μη ευημερία τους μέσα από το σύνταγμα αναφέρεται σε κοινή τους ανακοίνωση η «Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία» και η «Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων».

Η ανακοίνωση συνεχίζει και τονίζει σε κάποιο σημείο για την κυβέρνηση του Σύριζα.

Ότι πρόδωσε την ανθρωπιστική συνείδηση, την ενσυναίσθηση και την αλληλέγγυα στάση απέναντι σε πλάσματα που υφίστανται καθημερνά και με τον πιο βάναυσο τρόπο την ανθρώπινη βία.

Η καταψήφιση του άρθρου έγινε από αυτούς που στηρίζουν το ξεπούλημα ορεινών όγκων, δασών, ακτών σε κεφαλαιοκράτες και μεγαλοκαπιταλιστές που ονομάζουν «επενδυτές». Θέλουν να αρθούν όλα τα νομικά εμπόδια, ώστε ανενόχλητα, να λεηλατήσουν τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, με στόχο την αύξηση των υπερκερδών τους.

Η κατοχύρωση του άρθρου αυτού που προστάτευε όλα τα ζώα και τα δικαιώματα τους θα ήταν ένα επιπλέον νομικό εμπόδιο στα αντιδραστικά τους σχέδια.

Για αυτό Ν.Δ - «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» - ΠΟΤΑΜΙ - ΚΟΜΜΑ ΛΕΒΕΝΤΗ –ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑΛ ψήφισαν κατά του άρθρου 24Α, για να διευκολύνουν τους σχεδιασμούς κεφαλαιοκρατών και μονοπωλίων που είναι έτοιμοι να «εφορμήσουν» σε βουνά, λαγκάδια και ακτές και να ιδιωτικοποιήσουν προς όφελος τους τον φυσικό πλούτο.

Ο λαός σε αυτά τα σχέδια δεν πρέπει να μείνει αδρανής να μάθει και να αντιδράσει.

Να εμποδίσει κάθε ενέργεια εκμετάλλευσης – ξεπουλήματος βουνών, ακτών, να καταγγείλει αυτές τις πολιτικές και να παλέψει για την προστασία τους, ώστε να είναι χώροι ανοιχτοί και ελεύθεροι για την αναψυχή του λαού.

Το ΚΚΕ σε αυτή την μάχη θα πρωταγωνιστήσει και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του να ακυρώσει σχεδιασμούς που έχουν να κάνουν με το ξεπούλημα ορεινών όγκων, δασών, κτλ.

Και στην Πιερία η προστασία του Ολύμπου, των Πιέριων όρων, των δασών, των ακτών και των ζώων αποτελεί καθήκον όλων μας, οργανωνόμαστε, αντιστεκόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.