Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στο «Ελληνικό Παιδικό χωριό Φιλύρου» Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου 2ου Γυμνασίου Κιλκίς
Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς και συγκεκριμένα οι τάξεις Γ1- Γ2-Γ3 επισκέφτηκαν στις 12-2-2019 το « Ελληνικό Παιδικό χωριό Φιλύρου» Θεσσαλονίκης, συνδέοντας την επίσκεψη αυτή με τη δράση-πρωτοβουλία συλλογής και αποστολής τροφίμων, φαρμάκων και ρουχισμού, που υλοποιήθηκε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χωριού προβλήθηκε ένα σύντομο βίντεο από τις απαρχές της ίδρυσης και λειτουργίας του Χωριού μέχρι και σήμερα.

Ιδιαίτερο σημείο της επίσκεψης, αποτέλεσε η ομιλία-ενημέρωση από την Κοινωνική Λειτουργό Κα Τζούλια Ράσκου, η οποία ασκεί το λειτούργημά της στο χώρο, εδώ και 15 χρόνια. Με την αρμοδιότητα αυτή παρουσίασε με ρεαλισμό και ευαισθησία ταυτόχρονα, απευθυνόμενοι σε 15χρονους μαθητές, τη ζωή των παιδιών σ όλες τις εκφάνσεις της καθώς και νομικά η θεσμικά ζητήματα που διέπουν τις προϋποθέσεις υποδοχής και παραμονής των Παιδιών στο Παιδικό Χωριό.

Οι μαθητές παρακολουθήσαν με ιδιαίτερη προσοχή την ομιλία-ενημέρωση και έθεσαν καίρια ερωτήματα με πνεύμα κριτικό και ωριμότητα.

Τα λόγια των μαθητών κατά την αποχώρησή τους: « φεύγουμε με ένα μήνυμα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.