Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Μήνυμα Δημήτρη Κυριακίδη για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου


Δελτίο τύπου υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη
Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου η σημερινή (4 Φεβρουαρίου) και οι σκέψεις μας επικεντρώνονται στην πραγματική αξία της: στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης προκειμένου να αυξηθούν σημαντικά οι πιθανότητες επιτυχούς αντιμετώπισης και οι άνθρωποι που πλήττονται από κάποια μορφή καρκίνου να βγουν νικητές και να συνεχίζουν να απολαμβάνουν το πολύτιμο δώρο της ζωής. 

Η πρόληψη, όπως άλλωστε επισημαίνει και η διεθνής ιατρική κοινότητα, είναι ο πιο ασφαλής οδηγός ώστε να περιοριστεί ή και να εξαλειφθεί ακόμη οποιαδήποτε μορφή καρκίνου και να πάψει να αποτελεί τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου στον πλανήτη.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς Παιονίας ''Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος'' σε τοπικό επίπεδο έχει αναπτύξει αξιόλογες δράσεις που διώχνουν το φόβο και το αίσθημα της ηττοπάθειας που ενδεχομένως καταβάλλει τους καρκινοπαθείς και δίνει μηνύματα θάρρους, δύναμης και αλληλεγγύης στην κοινωνία μας.

Ως δημοτικός συνδυασμός και ως ενεργοί πολίτες είμαστε στο πλευρό του και θα επιμείνουμε σε ζητήματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας. Υιοθετώντας το φετινό μήνυμα της Διεθνούς Ένωσης κατά του καρκίνου "Είμαι και θέλω" λέμε ένα δυνατό Ναι.

Ναι στην πρόληψη.

Ναι, ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου