Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Συμμετοχή του 5ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Δελτίο τύπου 5ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς
Το πρόγραμμα «our roots, our country, our Europe” αποτελεί ένα εγκεκριμένο σχέδιο δράσης Erasmus+ KA229 ενταγμένο στις συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων. Κυρίαρχοι σκοποί του προγράμματος είναι η συνεργασία σχολείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ανταλλαγή καλών πρακτικών, η αντιμετώπιση νέων προκλήσεων και η συμπερίληψη και ανοχή της διαφορετικότητας. 

Οι δραστηριότητές μας θα επικεντρωθούν στην ανακάλυψη της δικής μας καταγωγής, της δικής μας χώρας, της συνειδητοποίησης του πολιτισμικού μας χαρακτήρα. Σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση του προγράμματος θα έχουν οι γονείς των παιδιών. Η συμμετοχή τους σε δραστηριότητες του νηπιαγωγείου μας θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και θα αυξήσει το ενδιαφέρον τους για τη σχολική εκπαίδευση.

Το σχέδιο έχει διετή διάρκεια 2018-2020 με συντονίστρια χώρα τη Γαλλία και εταίρους τη Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, τη Πολωνία και την Ελλάδα.

Το 5ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς συμμετέχει με τις εκπαιδευτικούς Θεοδωρακάκη Θεοπή και Σπυρλιάδου Αναστασία.

Μερικές από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν θα είναι η παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών, χορών, μουσικής της καταγωγής των οικογενειών, κοινό παιχνίδι Ευρωπαϊκού παραμυθιού μέσα από τις παραδοσιακές ιστορίες μας, κοινό βιβλίο παραδοσιακών συνταγών, βιβλίο τέχνης και μουσείων, βιβλίο φυσικής ιστορίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι νηπιαγωγοί Αναστασία Σπυρλιάδου και Θεοπή Θεοδωρακάκη ταξίδεψαν στη Besancon της Γαλλίας όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος. Εκπαιδευτικοί της Ελλάδας, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Γαλλίας και Πορτογαλίας παρακολούθησαν σεμινάρια σχετικά με την ένταξη αλλόφωνων μαθητών στο σχολείο.

Στο περιθώριο των εργασιών οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα σε νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο της Γαλλίας και να ανταλλάξουν απόψεις για την εκπαίδευση και τη διαδικασία της μάθησης.

Παράλληλα περιηγήθηκαν στην Besancon της Γαλλίας, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της Πόλης όπου συζήτησαν με την αντιδήμαρχο και τον υπεύθυνο Παιδείας, επισκέφθηκαν επίσης εργοστάσιο παρασκευής τυριού και γνώρισαν τη διαδικασία ωρίμανσής του. Γνώρισαν την Γαλλική επαρχία και δοκίμασαν Γαλλικές νοστιμιές, αλλά και χαρακτηριστικά πιάτα όλων των χωρών του προγράμματος.

Η επίσκεψη διήρκεσε 5 ημέρες από 21 Ιανουαρίου μέχρι 25 Ιανουαρίου 2019.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου