Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Δήλωση Στέφανου Παραστατίδη για το φασιστικό περιστατικό εις βάρος του

Υπογράφει
ο Στέφανος Παραστατίδης
Υπ. Βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής
Πριν κάποιες ημέρες, επιδιώχθηκε μια πρωτοφανής στοχοποίηση στο πρόσωπό μου. Στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς διακινήθηκαν φυλλάδια με χαρακτηρισμούς περί προδοσίας, ενώ ανώνυμοι λογαριασμοί στα social media παρακινούσαν σε τιμωρία μου, σε συνέχεια της απόφασης του πατέρα μου Θεόδωρου Παραστατίδη να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Προφανώς και δεν είναι το ζητούμενο η προ πολλού δημόσια διατυπωμένη τοποθέτησή μου κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλά είναι κατακριτέα η χρήση της οικογενειακής ευθύνης, μιας μεθόδου που νομοθέτησε και χρησιμοποίησε η φασιστική κυβέρνηση του Χίτλερ. Πρέπει, λοιπόν, σύμφωνα με κάποιους θρασύδειλους, να “τιμωρηθώ” εξαιτίας συγγένειας.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι ιθύνοντες νόες έχουν ξεμπροστιαστεί στα μάτια όλων των πολιτών. Όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και οι επιδιώξεις τους, καθώς όλοι πλέον γνωρίζουν ποιες είναι οι αληθινές τους προθέσεις.

Είναι σημαντικό που, παρά την προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευτούν τον θυμό και την αντίδραση των πολιτών να με στοχοποιήσουν, λειτούργησαν άμεσα τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου.

Το γεγονός ότι το Κίνημα Αλλαγής κινήθηκε άμεσα σε καταδίκη του φασιστικού περιστατικού, όπως κι η στήριξη που είχα δημόσια, τόσο από απλούς πολίτες, όσο και από προσωπικότητες του χώρου, ανάμεσα τους ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και ο πρώην Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, δεν είναι απλώς μια ένδειξη αλληλεγγύης.

Είναι σαφής αντίδραση στη στρατηγική όσων επιδιώκουν το διχασμό και τη διαίρεση των πολιτών. Είναι σαφής επιλογή ότι στεκόμαστε απέναντι στις ακρότητες και τον ολοκληρωτισμό, στην εργαλειοποίηση των συναισθημάτων των πολιτών για ψηφοθηρία.

Σε προσωπικό επίπεδο, αυτή η άμεση ανταπόκριση του κόσμου να καταδικάσει τις φασίζουσες συμπεριφορές κι η αμέριστη στήριξη, μού δίνει τη δύναμη να συνεχίσω και αποτελεί έναν ακόμα λόγο που θεωρώ υποχρέωση μου να παλέψω για να εκφράσουμε το χώρο μας κοινοβουλευτικά. Και με κάνει ακόμη πιο σίγουρο ότι θα τα καταφέρουμε.

Στέφανος Παραστατίδης
Υπ. Βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.