Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Περιοδεία του υποψήφιου Δημάρχου Παιονίας, Τάσου Βασιλακάκη, στη Λαϊκή Αγορά της Αξιούπολης

Δελτίο τύπου υποψήφιου Δημάρχου Παιονίας, Τάσου Βασιλακάκη
Περιοδεία στη λαϊκή αγορά της Αξιούπολης πραγματοποίησε ο Τάσος Βασιλακάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019.

Από τη συζήτηση με τον κόσμο αναδείχτηκε μία βασική αντίφαση της εποχής μας, το γεγονός, ότι ενώ σήμερα παράγεται τεράστιο πλήθος προϊόντων και ενώ υπάρχει δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα και ποιότητα στην παραγωγή, παρόλα αυτά η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα αυτά τα προϊόντα. 

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα του λαού δεν αγοράζει τρόφιμα και είδη ρουχισμού, όπως και άλλα προϊόντα για το σπίτι και την καθημερινότητά του, με βάση τις ανάγκες του, γιατί το εισόδημα δεν επαρκεί.

Ο Τάσος Βασιλακάκης, εξήγησε, ότι η αντίφαση αυτή υπάρχει, ακριβώς γιατί το κίνητρο στην παραγωγή σήμερα είναι το κέρδος. Γιατί η παραγωγή είναι άναρχη και καθορίζεται από τα μονοπώλια στη βιομηχανία και στο εμπόριο, τα οποία κάνουν κουμάντο τόσο στην οικονομία όσο και στην πολιτική.

Τόνισε, ότι η λύση βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ, με βάση την οποία το κίνητρο στην παραγωγή θα είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και θα υπάρχει ισόμετρη ανάπτυξη με βάση έναν κεντρικό σχεδιασμό στην οικονομία. 

Αυτό, όμως, για να επιτευχθεί, απαιτείται τα μέσα παραγωγής να ανήκουν στο λαό και στο κράτος του, ώστε να μπορεί να τα κάνει κουμάντο και να τα κινεί για δικό του όφελος.

Πάνω, σ’ αυτό το ζήτημα, σημείωσε ότι οι εργάτες και οι υπάλληλοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαζί με τους μικρούς επαγγελματίες και τους φτωχούς αγρότες και παραγωγούς, έχουν κοινό αντίπαλό τους τα μονοπώλια και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι μονοπωλιακοί όμιλοι όχι μόνο καταφέρνουν να είναι πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με τους μικρούς επαγγελματίες, αλλά επιπλέον στηρίζονται και από το κράτος και την τοπική διοίκηση. 

Έτσι, την ώρα που οι μικροί επαγγελματίες και αγρότες «φορτώνονται» τη βαριά φορολογία, ένα δυσβάσταχτο ασφαλιστικό σύστημα, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της πρόνοιας κτλ. οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν μια σειρά προνόμια, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές κτλ. Έτσι οι μικροί επαγγελματίες και παραγωγοί πιέζονται ακόμα παραπέρα και συχνά οδηγούνται στο ξεκλήρισμά και στην ανεργία.

Ο Τάσος Βασιλακάκης δήλωσε ότι η λύση για τους εργατοϋπάλληλους, για τους επαγγελματίες και τους αγρότες, είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, σε όλες τις εκλογές που έχουμε μπροστά μας, γιατί είναι η δύναμη που τόσο στην τοπική διοίκηση όσο και στην βουλή και την ευρωβουλή, μπαίνει μπροστά για τα προβλήματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μπαίνει μπροστά ώστε να παίρνονται μέτρα ανακούφισης, μπαίνει μπροστά για να οργανώσει τον αγώνα του λαού ενάντια στους καταπιεστές του, που είναι εκτός από την εργοδοσία και το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.