Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Με την Φώφη Γεννηματά στον Άγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης ο Κιλκισιώτης Γιώργος Αναστασιάδης

Την Φώφη Γεννηματά συνόδευσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αναστασιάδης μαζί με κλιμάκιο στελεχών κατά την επίσκεψη της την περασμένη Δευτέρα στον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραδοσιακών Προϊόντων Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια περιοδείας της Φώφης Γεννηματά στην Θεσσαλονίκη και ομιλίας της στην ανοιχτή Νομαρχιακή συνέλευση Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Ο συνεταιρισμός ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1999 και είναι ο πρώτος γυναικείος συνεταιρισμός του Νομού Θεσσαλονίκης. Σκοπός του είναι η απασχόληση των αγροτισσών γυναικών, η ανάπτυξη του τόπου, η διατήρηση και η διάδοση της παράδοσης μέσα από την παραγωγή και τη διάθεση μιας σειράς υγιεινών, ποιοτικών χειροποίητων προϊόντων με συνταγές που αντανακλούν την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου όπως περέκ, συρόν, ιβριστό, μακαρίνα, χυλοπίτες, τραχανάς, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού από φρέσκα φρούτα εποχής.

Η Φώφη Γεννηματά μαζί με το κλιμάκιο που την συνόδευε ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής και δοκίμασαν όλα τα είδη των παραδοσιακών προϊόντων που τους προσφέρθηκαν από τις γυναίκες του συνεταιρισμού. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά «Ο συνεταιρισμός αυτός είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα για το πως η γυναικεία επιχειρηματικότητα συντηρεί ένα ολόκληρο χωριό».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε ο Γιώργος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και σε έναν αντίστοιχο δυναμικά αναπτυσσόμενο γυναικείο συνεταιρισμό που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διακίνηση φρέσκου γάλακτος με έδρα το Παλαιό Γυναικόκαστρο του Κιλκίς, στον συνεταιρισμό ‘’8 Γυναίκες’’, τον οποίο οι παρευρισκόμενοι με ενθουσιασμό είπαν ότι γνωρίζουν και παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου