Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Κιλκίς: Ημερίδα για τα αποτελέσματα της β' φάσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Ο Δήμος Κιλκίς μέσω του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα με αντικείμενο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του β' οκταμήνου του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας β' φάση για 34 Δήμους Θύλακες Ανεργίας στο οποίο συμμετείχαν εκατόν δεκαέξι ωφελούμενοι του Δήμου Κιλκίς.

Εισηγήσεις ανέπτυξαν η προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης Ελευθερία Σπανού και η εργασιακή σύμβουλος του ΚΠΑ- ΟΑΕΔ Χρύσα Καρυπίδου ενώ προηγουμένως σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως τη σημασία που έχει η κοινωφελή εργασία για την τοπική απασχόληση και κατάρτιση του έμψυχου δυναμικού του Δήμου αλλά και για το παραγόμενο έργο που προσφέρεται στο Δήμο και στους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας, η οποία έγινε τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, εκτέθηκαν τα οφέλη που αποκόμισαν οι εκατόν δεκαέξι ωφελούμενοι από τη συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα, την περίοδο Απριλίου – Νοεμβρίου 2018, καθώς επίσης και η θετική αντανάκλασή του στην επιχειρηματικότητα και στην τοπική κοινωνία.

Ειδική βαρύτητα δόθηκε στα μετρήσιμα αποτελέσματα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, αλλά και στις νέες ευκαιρίες που διαγράφονται ως προς τη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με την τοπική αγορά εργασίας, τους τρόπους αναζήτησης ευκαιριών κατάρτισης, αλλά και καλύτερης οργάνωσης των ωφελουμένων σε ότι αφορά την εύρεση νέας εργασίας ή την ίδρυσης μιας κοινωφελούς επιχείρησης.

Για το σκοπό αυτό εξάλλου εκπρόσωποι τοπικών επιχειρήσεων, ωφελούμενοι του προγράμματος και άνεργοι που ενδιαφέρονται για νέες ευκαιρίες απασχόλησης είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή για δικτύωση και ανάπτυξη μελλοντικών συνεργασιών.

Παράλληλα οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν σχετικά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης ή της πρόσληψής τους μέσω άλλων ενεργών προγραμμάτων. Τέλος, έγινε εισήγηση από τον κ.Ιωάννη Σουμελίδη εκπρόσωπο της εταιρίας κατασκευής αλουμινίου Alumil που εδρεύει στο Σταυροχώρι σχετικά με τις προσφερόμενες ειδικότητες στην εν λόγω επιχείρηση και τον τρόπο σύνταξης βιογραφικού στο πλαίσιο της εργασιακής απορρόφησης ωφελουμένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.