Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

«Προτάσεις για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των λαϊκών αγορών»

Δελτίο τύπου Δημήτρη Μάρδα
Σε συνάντηση που είχε ο κ. Δημήτρης Μάρδας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου τον κ Δημήτρη Αυλωνίτη, συζητήθηκαν κάποιες σκέψεις με σκοπό την τροποποίηση ορισμένων άρθρων του νόμου 4497/17 σχετικά με τις λαϊκές αγορές, στο πλαίσιο κάποιων βελτιώσεων του εν λόγω νόμου.

Αυτός, με τις διατάξεις του ήδη εκσυγχρόνισε το πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, απαντώντας σε πολλά πάγια αιτήματα των παραγωγών αγροτικών προϊόντων.

Από το σύνολο των προτάσεων του κ. Μάρδα ενδεικτικά σημειώνεται ότι θα ήταν σκόπιμο να υιοθετηθεί το εξής : Tο μέγιστο μέγεθος των πάγκων των παραγωγών και των μικροπωλητών (εμπόρων) αγροτικών προϊόντων να είναι ίδιο και να μην ξεπερνά 6 μέτρα. Σε περίπτωση δε περιορισμού των μέτρων αυτών σε κάποια λαϊκή αγορά, το μέγεθος των πάγκων των παραγωγών δεν θα είναι μικρότερο εκείνου των μικροπωλητών αγροτικών προϊόντων.

Επίσης τονίζεται ότι για τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων θα ήταν πιο λειτουργικό αν βρίσκονταν στο μέσον της λαϊκής αγοράς, (στο μέσον του δρόμου). Οι μικροπωλητές αγροτικών προϊόντων να βρίσκονταν στα δεξιά τους ενώ οι πωλητές βιομηχανικών ειδών στα αριστερά τους. Ανάλογη θέση προτείνεται να κατέχουν οι τρεις κατηγορίες στις περιπτώσεις όπου υφίστανται σταυροδρόμια. Στο κέντρο του σταυροδρομιού οι παραγωγοί και οι υπόλοιποι πέριξ αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.