Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΝΟΔΕ Κιλκίς: Στα μουλωχτά έφεραν πρόσφυγες στις Μουριές

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.) Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Η κυβέρνηση προς αποδρομή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο καθημερινά στην κοινωνία και επιβεβαιώνουν περίτρανα και οι δημοσκοπήσεις (που τώρα που δεν είναι ευνοϊκές για τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική πατερίτσα του τους ΑΝΕΛ τις χλευάζουν οι ιθύνοντες του Μεγάρου Μαξίμου) συνεχίζει να προκαλεί με τις αποφάσεις της τον ακριτικό μας νομό. 


Μόλις πριν λίγες ημέρες είχαμε σε άλλη ανακοίνωση τύπου σχολιάσει την αντιμετώπιση που έχει το Κιλκίς από τους κυβερνώντες λόγω του ότι στο νομό μας οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αποτελούν την πλειοψηφία.

Και πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι που λένε σε ανάλογες περιπτώσεις ήρθε η νέα προκλητική ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου η εν κρυπτώ μεταφορά και εγκατάσταση νέων προσφύγων σε περιοχή της Δ.Ε.Μουριών του Δήμου Κιλκίς.

Χωρίς να γνωρίζει κανείς (άραγε μένει να εξακριβωθεί οι εδώ εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξεραν ή γνώριζαν τελικώς ή μάλλον η ανακοίνωση τους περί λωτοφάγων που χρησιμοποίησαν προσφάτως σε ανακοίνωση τους αφορά τους ίδιους αν όντως δεν γνώριζαν) ούτε και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες (Βουλευτές, Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχης) του Ν. Κιλκίς, με άκρα μυστικότητα και σε αντίθεση με τις διακηρυγμένες δηλώσεις των αρμοδίων κυβερνητικών αξιωματούχων του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής ότι δεν θα προωθηθούν ξανά προσφυγικές ροές στο Κιλκίς, η ακριτική περιοχή των Μουριών επελέγη για την τοποθέτηση κάποιων εκατοντάδων ταλαιπωρημένων ανθρώπινων ψυχών.

Η ΝΔ με υπεύθυνο τρόπο και χωρίς μεγαλοστομίες έχει αποδείξει ότι οι τακτικές αυτές που ακολουθούν στην κυβέρνηση πλήττουν το κύρος της χώρας και δεν συνάδουν με το επί πολλές φορές διατυπωμένο (ψευδεπίγραφα βεβαίως στην πράξη) νέο ήθος και ύφος και πολιτικής φιλοσοφίας που τάχα μου εκπροσωπεί ο κ.Τσίπρας και οι συνεργάτες του.

Ως ΝΟΔΕ Κιλκίς εκφράζουμε την αντίθεση μας στην επιλογή της κυβέρνησης να φέρει στο νομό μας νέους προσφυγικούς πληθυσμούς κάτω από ένα πέπλο μυστικότητας και σιωπής που αν μη τι άλλο αποτελεί προκλητική ενέργεια.

Και συμφωνούμε απολύτως με την αντίδραση όλων των θεσμικών φορέων της Πολιτείας σε τοπικό επίπεδο (Βουλευτή, Δήμαρχο Κιλκίς) που από την πρώτη στιγμή ζήτησαν μια απλή ενημέρωση για το όλο σχέδιο εγκατάστασης προσφύγων σε νέο σημείο του Κιλκίς.

Φορέων οι οποίοι θυμίζουμε στήριξαν (με πρώτη και καλύτερη την τοπική αυτοδιοίκηση) από την πρώτη στιγμή τους αθώους αυτούς ανθρώπους που πριν δύο χρόνια εγκατέστησε και πάλι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου στον τόπο μας. Και με τρόπο υποδειγματικό φιλοξένησαν μαζί με την κοινωνία ολόκληρη τους πονεμένους και ξεριζωμένους πρόσφυγες που άφησαν τις πατρογονικές τους εστίες αναζητώντας μια καλύτερη ζωή αλλού, ελέω του πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.