Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Πολύκαστρο: Ημερίδα για τη "Διαχείριση του οικογενειακού και οικονομικού προϋπολογισμού"

Tο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παιονίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Τεχνολογίας και Ανθρώπινων πόρων (ΙΑΤΑΠ), σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνεται με θέμα « Συμβουλευτική για τη διαχείριση του οικογενειακού και οικονομικού προϋπολογισμού», στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του ΤΕΒΑ που αφορά τους ωφελούμενους του.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα Θεάτρου Κέντρου Πολιτισμού Πολυκάστρου (Κεντρική πλατεία Πολυκάστρου).

Εισηγήτριες:

κ. Νένα Κουνατίδου ψυχολόγος του ΙΑΤΑΠ

κ. Ζηνοβία Κάππα , κοινωνική λειτουργός του ΙΑΤΑΠ

κ. Ρωσίδης Δημήτρης, οικονομολόγος του ΙΑΤΑΠ

Συμβουλευτική για τη διαχείριση του οικογενειακού και οικονομικού προϋπολογισμού

Συμβουλές επάνω στις έννοιες του οικογενειακού και οικονομικού προϋπολογισμού, την οργάνωση των νοικοκυριών, ενημέρωση όσον αφορά τα προστατευτικά μέτρα που έχουν ληφθεί για αυτά.

1ο μέρος:
Έννοια του οικονομικού προϋπολογισμού και κατηγορίες , πως καταρτίζουμε ένα προϋπολογισμός και η σημασία του για το νοικοκυριό, οφέλη και πλεονεκτήματα του προϋπολογισμού, καθορισμός στόχων, δαπάνες και ο διαχωρισμός τους, χρηματοδοτικές λύσεις για νοικοκυριά.

2ο μέρος:
-Συμβουλές νομικής φύσης (δυνατότητα ρυθμίσεων σε εφορίες, για δάνεια κτλ)

-Ψυχαγωγία και πολιτισμός (ευκαιρίες και δυνατότητες)

-Ευκαιρίες και δυνατότητες για εκπαίδευση – μάθηση

Στον χώρο θα βρίσκονται εργαζόμενοι του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, ώστε να ενημερώσουν σχετικά με τρέχοντα προγράμματα. Στόχος του παραπάνω είναι ο δημότης να έρθει κοντά με τα προγράμματα του Δήμου και να επωφεληθεί από αυτά.

Τέλος, θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για συζήτηση ώστε να καλυφθεί η οποιαδήποτε σχετική απορία και να γίνει ένας γόνιμος διάλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.