Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Χατζησάββας: Απαράδεκτες συνθήκες στον στόλο των αστυνομικών οχημάτων του ν. Κιλκίς

Ερώτηση Χ. Χατζησάββα
Σε επιστολή η οποία δημοσιεύθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2018 στον ηλεκτρονικό Τύπο, η Ένωση Αστυνομικών Κιλκίς καταγγέλλει την υφιστάμενη κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την διαθεσιμότητα και την λειτουργικότητα των αστυνομικών οχημάτων τα οποία έχουν στην διάθεση τους και με τα οποία επιχειρούν.

Όπως αναφέρεται στην δημόσια επιστολή, τα αστυνομικά οχήματα τα οποία χρησιμοποιούν, κρίνονται απολύτως ακατάλληλα και συνάμα επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των ενστόλων αλλά και των μεταφερομένων με αυτά προσώπων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στις 22 Οκτωβρίου 2018 κατά την διάρκεια του οποίου το υπηρεσιακό όχημα ελεύθερου χρωματισμού με το οποίο αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας κατεδίωκαν άλλο όχημα στην Ελληνοσκοπιανή μεθόριο, ανεφλέγη θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των Ελλήνων αστυνομικών.

Εκτός από τα ακατάλληλα και επικίνδυνα οχήματα με τα οποία διενεργούνται περιπολίες, σοβαρό πρόβλημα καταγράφεται και στο θέμα των μεταγωγών. Η Ένωση Αστυνομικών Κιλκίς καταγγέλλει την πλήρη έλλειψη μεταγωγικών οχημάτων με τα οποία πρέπει να διενεργούνται οι προσαγωγές, οι συλλήψεις και οι μεταγωγές των λαθρομεταναστών από την περιοχή της Ειδομένης. Μάλιστα αναφέρουν πως το ένα και μοναδικό μεταγωγικό όχημα οχτώ θέσεων το οποίο διαθέτει η Διεύθυνση Αστυνομίας του Κιλκίς είναι εδώ και αρκετό καιρό ακινητοποιημένο λόγω βλάβης.

Στην δημόσια καταγγελία στηλιτεύεται και το φαινόμενο της οικονομικής επιβάρυνσης των ενστόλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, προκειμένου να καθίστανται έστω και προσωρινώς επαρκώς λειτουργικά και ασφαλή τα περιπολικά οχήματα

Ερωτάται η αρμόδια υπουργός:

Πότε θα προβεί το αρμόδιο Υπουργείο στην απόσυρση του συνόλου των ακατάλληλων οχημάτων με τα οποία εκτελούν τα καθήκοντα τους στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς και την αντικατάσταση τους με νέα οχήματα;
Πότε θα προβεί το αρμόδιο Υπουργείο στην ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς ειδικά με μεταγωγικά οχήματα, προκειμένου να αντιμετωπισθεί επαρκώς ο τεράστιος αριθμός λαθρομεταναστών οι οποίοι καθημερινά διακινούνται και διαβιούν στην περιφέρεια του νομού Κιλκίς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.