Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Τι λέει το ΚΚΕ για την πτώση σοβάδων στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς 
Η πρόσφατη πτώση σοβάδων, στο Νοσοκομείο Κιλκίς, που προκάλεσε τον τραυματισμό ασκούμενης βοηθού των ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων, έρχεται να αναδείξει, για ακόμα μία φορά, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κιλκίς, με άμεσες επιπτώσεις στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και στο λαό του νομού.

Το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που έχει εκφράσει για το Νοσοκομείο της πόλης, πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, με περιοδείες, ανακοινώσεις και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις έχει αναδείξει εκτός από την υποχρηματοδότηση και τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και τα μεγάλα προβλήματα στις υποδομές και στο κτιριακό του Νοσοκομείου.

Η διαρκής υποχρηματοδότηση μαζί με την συνεχή εμπορευματοποίηση της Υγείας, που ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται με τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οδηγεί στο να έχουμε κτίρια παραμελημένα και κακοσυντηρημένα, σε σημείο που να τραυματίζονται ακόμα και οι εργαζόμενοι ή και οι ασθενείς.

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, όμως, είναι γνωστές. Από τη μία κόβει από την υγεία του λαού, όμως από την άλλη δίνει επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και ζεστό χρήμα σε βιομήχανους και τραπεζίτες, για να κερδοφορούν ακόμα περισσότερο, αξιοποιώντας βέβαια και όλο το μνημονιακό αντεργατικό οπλοστάσιο.

Η επιστροφή στην «κανονικότητα» θα είναι ίδια με την μνημονιακή εποχή, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβέρνηση ΝΔ, μιας και κανένας από τους δύο δεν αμφισβητεί την εμπορευματοποίηση της Υγείας και την εξοικονόμηση κονδυλίων για να επιδοτείται η επιχειρηματική δράση στους τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας.

Ο λαός του Κιλκίς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί επαγγελματίες και αγρότες, η νεολαία, χρειάζεται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να παλέψουν και να διεκδικήσουν την Υγεία που δικαιούνται και τους αξίζει, να παλέψουν συνολικά για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, διεκδικώντας:

Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

Πρόσληψη όλου του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού με μόνιμη και πλήρους απασχόλησης σχέση εργασίας.

Άμεση επισκευή και συντήρηση των κτιρίων του Νοσοκομείου Κιλκίς και της Γουμένισσας.

Κατασκευή νέων κτιρίων όπου αυτό είναι αναγκαίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου