Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Τι λέει ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ) για την πτώση σοβάδων στο νοσοκομείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλους ΟΓΕ)
Την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο Κιλκίς επιβεβαιώνει το πρόσφατο περιστατικό με τον τραυματισμό της νεαρής ασκούμενης από πτώση σοβάδων. Είναι γνωστό σε όλους ότι το συγκεκριμένο κτίριο στο οποίο εξυπηρετούνται πολλοί ασθενείς καθημερινά, μέσα σε αυτούς και παιδιά, είναι ακατάλληλο μιας και είναι χτισμένο το 1937(!) κάνοντας την ανάγκη για έλεγχο, συντήρηση και ανακαίνιση του επιτακτική!!

Η παραπάνω κατάσταση σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε επιστημονικό, παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό αλλά και την ακαταλληλότητα του ξενοδοχειακού του εξοπλισμού(κρεβάτια, στρώματα, υλικά και είδη υγιεινής) πάει χέρι-χέρι με την συνολική υποχρηματοδότηση στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Λειτουργεί προς όφελος των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα της Υγείας και εις βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων που προσέρχονται σε αυτή, αλλά και των εργαζόμενων του ίδιου του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς έχει κινητοποιηθεί και στο παρελθόν για τα χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς ζητώντας:

Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλες και όλους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων.

Την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμη σταθερή σχέση εργασίας.

Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για τους εργαζόμενους.

Την απαραίτητη συντήρηση και ανακαίνιση του Νοσοκομείου Κιλκίς καθώς και την κατασκευή νέων κτιρίων όπου χρειάζεται.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, συνολικά το λαό του νομού να παλέψει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του στον τομέα της Υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου