Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Γεωργαντάς: «Ανάγκη παράτασης για τους δασικούς χάρτες»

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας , κ. Σωκράτη Φάμελλο, απέστειλε ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς σχετικά με την αναγκαιότητα νέας παράτασης για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες.

Η επιστολή
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί μια ακόμη παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες γιατί από την μέχρι τώρα διαδικασία καλύφθηκε μόλις το 50% των υπόχρεων, καθώς πολλά ζητήματα κυρίως τεχνικής φύσεως δεν επέτρεψαν την πρόσβαση σε όλους τους ενδιαφερόμενους .

Οι αγρότες μετά την ολοκλήρωση των καλοκαιρινών τους εργασιών είχαν να αντιμετωπίσουν τόσο την χρονοβόρα διαδικασία για τη συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων όσο και την αδυναμία του ηλεκτρονικού συστήματος να δεχθεί όλο τον όγκο των εγγραφών.

Είναι αναγκαίο άμεσα με σχετική ρύθμιση στη Βουλή να δοθεί παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες καθώς η μη δυνατότητα ολοκλήρωσης της διαδικασίας από όλους τους υπόχρεους , ειδικώς δε από τους αγρότες, θα τους επιφέρει ανυπολόγιστη βλάβη. 

Η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει τις αδυναμίες και τις αστοχίες που έχουν προκύψει και να λειτουργήσει υποστηρικτικά στην βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών για πλήρη συμμόρφωση τους στα νέα δεδομένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου