Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Έφθασε στο τέλος της η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018

Δελτίο τύπου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 με τον τίτλο «Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο», που έγινε σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, υπό τον συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, έφθασε στο τέλος της. Από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, 15 εθελοντές υλοποίησαν 18 δράσεις και 308 παιδιά, ηλικίας 4-12 ετών συμμετείχαν σε αυτές.

Κατά τη διάρκειά του φετινού καλοκαιριού και τι δεν κάναμε; Φυτέψαμε αρωματικά βότανα, «ακονίσαμε» την μνήμη μας, παίξαμε με αριθμούς, μετρήσαμε μεγέθη και κατανοήσαμε διαφορές, φορέσαμε ρούχα άλλων εποχών, ανακαλύψαμε τόπους εγκλήματος και γίναμε για λίγο ντετέκτιβ, αφηγηθήκαμε οικογενειακές ιστορίες, «σχεδιάσαμε» το μέλλον μας, «μυρίσαμε» και «ακούσαμε» έργα τέχνης, ταξιδέψαμε με πειρατικό καράβι και πήραμε για λάφυρα, μπαχαρικά και μέλι.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές της Βιβλιοθήκης: Αγάπη Πολυμένη, Νατάσα Διαμαντίδου, Τζούλια Κυριακίδου, Μόνικα Σωτηριάδου, Παναγιώτα Τσακαλοφίδου, Όλγα Παπαδόπουλου, Νικολέτα Τσεσμετζίδου, Καλλιόπη Μητσακάκη, Παρέσσα Πολυχρονίδου, Βούλα Παναγιωτίδου, Φεβρωνία Τεβρεντζίδου, Ναταλία Κοσμίδου, Χρύσα Κοσμίδου, Μελίνα Νεοφυτίδου, και Κατερίνα Αμπράζη, που υλοποίησαν τις φετινές δράσεις και με τη διάθεση και τη φαντασία τους έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία.

Τέλος, θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, στο Λύκειο Ελληνίδων – παράρτημα Κιλκίς και στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς "Νηρέας” για την άριστη συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου