Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς, σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες

Δελτίο τύπου Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς 
Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς, αποτελούμενη από τον Απόστολο Καλλιστρατίδη και την Ειρήνη Χατζή, συμμετείχε σε εκδήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, με θέμα: «Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων. Έξω οι βάσεις και τα ορμητήριά τους από τη χώρα μας», την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη, στις Βρυξέλλες, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος. 

Παρέμβαση εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς έκανε ο Απ. Καλλιστρατίδης, ο οποίος ανέφερε:

«Οι δυνάμεις της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς και η ΕΔΥΕΘ έχουμε βρεθεί πολλές φορές στο Κιλκίς και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Νέα Σάντα όπου βρίσκεται η έδρα της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Πόντος. Όπως έχει αποδειχθεί δεν πρόκειται για ένα τυχαίο στρατόπεδο. Πρόκειται για ένα πεδίο εκπαίδευσης που χρησιμοποιείται ως ορμητήριο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενταγμένο στην επιθετική τους πολιτική ενάντια στους λαούς της περιοχής και του δικού μας λαού.

Στο εν λόγω στρατόπεδο εδρεύει ο λεγόμενος «σχηματισμός μάχης» της ΕΕ με την ονομασία HELBROC. Πρόκειται για σχηματισμό υψηλής ετοιμότητας, οργανωμένο σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα με τη συμμετοχή και άλλων βαλκανικών χωρών. Σκοπός του σχηματισμού αυτού είναι η δυνατότητας ταχείας στρατιωτικής επέμβασης, όπου το ΝΑΤΟ και η ΕΕ κρίνουν σκόπιμο, αλλά και η δυνατότητα καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων εντός και εκτός συνόρων των κρατών μελών.

Τι σημαίνει αυτό, συναγωνιστές και φίλοι; Άραγε για ποιο σκοπό εκπαιδεύονται τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας; Η απάντηση είναι σαφής: Εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται για να αποσταλούν στα πέρατα του κόσμου για να χτυπήσουν χώρες και λαούς με τους οποίους ο δικός μας ο λαός δεν έχει να χωρίσει τίποτα. Εκπαιδεύονται για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων και εξασκούνται σε σενάρια αντιμετώπισης πλήθους διαδηλωτών. Στο νομό μας και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο Κορομηλά της Αργυρούπολης έχουν πραγματοποιηθεί επανειλημμένα παρόμοιες ασκήσεις με αυτό το περιεχόμενο.

Το στρατόπεδο της Ν. Σάντας αποτελεί άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα μετατροπής της Βόρειας Ελλάδας σε νατοϊκό στρατιωτικό κόμβο, σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών φονιάδων από το νατοϊκό στρατηγείο του πρώην 3ου σώματος στρατού της Θεσσαλονίκης μέχρι τη νέα βάση των ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σε αυτό να προσθέσουμε και τη λειτουργία του «νατοϊκού σχολείου» στην Κρηστώνη του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Υποστήριξης της Ειρήνης με δεδομένο ότι υπάρχουν μόλις 16 αντίστοιχα στον κόσμο.

Οι εξελίξεις στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο γίνονται μέρα με τη μέρα και πιο επικίνδυνες. Τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται όλο και πιο δυνατά, προειδοποιούν ακόμη και για γενικευμένη στρατιωτική σύγκρουση. Οι λαοί όλοι έχουν απέναντί τους ένα βάρβαρο και αδίστακτό σύστημα που δεν θα διστάσει να στείλει τα παιδιά μας, κρέας στα κανόνια τους.

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

το σύνθημα «οι ιμπεριαλιστές της γης ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα του χαράζουν είναι όσο ποτέ επίκαιρο». Αποδεικνύεται στις συνολικές εξελίξεις, στη γειτονιά μας τα Βαλκάνια, στο λεγόμενο «Μακεδονικό», στις σχέσεις της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στις σχέσεις με την Αλβανία. Η κυβέρνηση έσπευσε να κλείσει άρον άρον το θέμα χωρίς τις απαιτούμενες εγγυήσεις, χωρίς την απάλειψη του αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ.

Διόλου τυχαίο ότι η Ελλάδα έχει επενδύσεις με πάνω από 200 επιχειρηματικούς ομίλους στην ΠΓΔΜ.

Το έργο το βλέπουμε χρόνια τώρα, μέσα από την ατελείωτη αλυσίδα τοπικών και γενικευμένων πολέμων. Το ζήσαμε στο Κιλκίς τις 78 μέρες του ανελέητου χτυπήματος των νατοϊκών και των ντόπιων συνεργατών τους στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Το ζήσαμε και το ζούμε τα τελευταία χρόνια όσο μαίνεται η επίθεση στη Συρία με τα εκατομμύρια προσφύγων που στοιβάχτηκαν στο βούρκο της Ειδομένης και σήμερα κοντεύουν τα 1000 άτομα στο στρατόπεδο της Ν. Καβάλας με δυνατότητα φιλοξενίας στο 1/3. Το ζούμε με τη δράση των ΜΚΟ με τις κοινές περιπολίες και επιχειρήσεις της ελληνικής αστυνομίας με τη Frontex, τις απελάσεις μεταναστών.

Μακάρι η εκτίμηση για τον κίνδυνο γενικευμένης σύγκρουσης να ήταν για το πολύ πολύ μακρινό μέλλον. Για το ποτέ ή να ήταν ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι, γι΄αυτό, άλλωστε, βρισκόμαστε και εδώ.

Πρέπει να συμβάλουμε, να προβληματίσουμε τον κόσμο και να οργανώσουμε νέους αγώνες ώστε να πάψουν να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ.

Καλό κουράγιο σε όλους και καλή αντάμωση σε νέους αγώνες.»


Η παρέμβαση του Απ. Καλλιστρατίδη υπάρχει και σε βίντεο στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=jPUbUeO0GS0

* ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΜΗΣ
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.