Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Κατασκευάζονται παιδικές χαρές σε όλο τον δήμο Παιονίας

Ανακοίνωση δήμου Παιονίας
Εντός των επομένων ημερών ο Δήμος Παιονίας ανακοινώνει την ηλεκτρονική δημοπρασία για την υλοποίηση του έργου της κατασκευής 53 συνολικά παιδικών χαρών σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.

Σκοπός της παρέμβασης αυτής είναι η ανάπλαση των παιδικών χαρών του Δήμου Παιονίας , ώστε να παρέχονται ασφαλής συνθήκες παιχνιδιού και ψυχαγωγίας για τα παιδιά και ευκολότερη επίβλεψη από τους συνοδούς τους. Πολλές από τις υφιστάμενες παιδικές χαρές αποξηλώθηκαν έπειτα από απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και βάση της κείμενης νομοθεσίας.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Παιονίας μέσα από μια απαιτητική και χρονοβόρα διαδικασία προχωρούν στην υλοποίηση ενός έργου το οποίο έχει μεγάλη ανάγκη η τοπική μας κοινωνία και έτσι όλοι οι χώροι παιχνιδιού για τους μικρούς μας δημότες θα τηρούν πλέον τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας όπως αυτές ορίζονται από τη σχετική υπουργική απόφαση. 

Μέχρι το τέλος του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση και η πιστοποίηση του συνόλου των 53 παιδικών χαρών αρμοδιότητας του Δήμου συνολικού προϋπολογισμού 1.130.000 ευρώ σύμφωνα με τα Διεθνή πρότυπα και την ισχύουσα νομοθεσία για την τήρηση των προϋποθέσεων συντήρησης , φύλαξης και καθαριότητας.

Στους χώρους αυτούς και με ευθύνη του Δήμου αλλά και με πρωτοβουλία τοπικών φορέων θα υλοποιούνται παράλληλα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά με στόχο την δημιουργική του απασχόληση.

Σε όλες τις παιδικές χαρές προβλέπεται η τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας, φωτοβολταϊκών σιδηροϊστών φωτισμού και ποικιλίας παιχνιδιών, ώστε να προσφέρονται εναλλακτικές ευκαιρίες για παιχνίδι και διασκέδαση σε πληθώρα ηλικιακών ομάδων ελαχιστοποιώντας παράλληλα τους κινδύνους.

Η Δημοτική αρχή Παιονίας τηρώντας τη δέσμευση για σύγχρονους και υψηλής αισθητικής χώρους όπου η μικροί συμπολίτες μας θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου