Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Συνέντευξη του βουλευτή Κιλκίς Χρήστου Χατζησάββα στη Γνώμη

Γράφει η
Παναγίτσα Μιχαήλου
Πολιτικές εξελίξεις που συγχέουν κομματικές ταυτότητες. Υπουργοποιήσεις που μοιάζουν μετεγγραφές παρατείνουν την πολιτική επιβίωση πολιτικών υπεράνω ιδεολογιών. Κι ιδεολογίες που μέσα από δυνατά crash test ψάχνουν να επαναπροσδιοριστούν.
Αριστερά, Δεξιά, Φασισμός Κομουνισμός, Δημοκρατία. Γιατί σε μιαν Ελλάδα που γέννησε τη δημοκρατία ούτε ταμπέλες χωράνε ούτε δικαίωμα λόγου στερείται από κανένα.



Γιατί στις δημοκρατίες ο κόσμος καλείται να αποφασίσει στην κάλπη και με τη ψήφο του. Μακριά από μικροκομματικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες. Μιλάμε σήμερα για τις πολιτικές εξελίξεις με το βουλευτή του νομού Κιλκίς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Χρήστο Χατζησάββα.

Η συνέντευξη

21 Αυγούστου 2018 η κυβέρνηση ανακοινώνει την επίσημη έξοδο από τα  μνημόνια και την αρχή του τέλους της οικονομικής κρίσης. Ποια ειναι η δική σας γνώμη; Πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο δεδομένου του ότι έχει προκαταβολικά δεσμευτεί η κρατική μας περιουσία; Ο Έλληνας πολίτης πρόκειται να δει σε σύντομο χρονικό διάστημα βελτίωση στην οικονομική του κατάσταση;

Χ. Χατζησάββας: Όπως έχω πει από βήματος βουλής στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2018, ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός θα είναι, μόνο, αυτός που δεν θα έχει προϋπολογίσει εισπράξεις από μνημονιακά μέτρα.

 Όσο οι προϋπολογισμοί του 2019 του 2020 και των επομένων δεκαετιών, θα έχουν προσυπολογισμένα έσοδα από ΕΝΦΙΑ και όλα τα υπόλοιπα μνημονιακά μέτρα, όσο θα παραμένουν πετσοκομμένες οι συντάξεις και τα εργασιακά δικαιώματα, όσο θα έχουν οι Έλληνες μισθούς πείνας και οι νέοι μας θα φεύγουν στο εξωτερικό, δεν έχει τελειώσει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως μνημόνιο. 

Ότι και αν έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, είναι μέσα στα πλαίσια εξαπάτησης του Ελληνικού λαού που ακολουθούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τώρα, όπως άλλωστε και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ παλαιότερα.

Όσο ο Ελεύθερος Επαγγελματίας, ο Αγρότης και ο Κτηνοτρόφος ζουν κλειδωμένοι μέσα στην στραγγαλιστική μέγγενη του ευρώ και των αποφάσεων της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, βελτίωση δεν μπορεί να υπάρξει για χώρες όπως η Ελλάδα. 

Χώρες όπως η Γερμανία, θα γίνονται πιο ισχυρές και πιο πλούσιες γιατί η σκληρή και κλειδωμένη ισοτιμία του ευρώ ταιριάζει με την οικονομία τους.

Δεν έχουμε κλείσει ακόμα ένα μήνα από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και τις γύρω περιοχές και υπάρχει ακόμη ασάφεια γύρω από την κατανομή ευθυνών. Κάποιοι ρίχνουν το βάρος στις Πολεοδομικές και Χωροταξικές αυθαιρεσίες κάποιοι, άλλοι πάλι στις αδυναμίες της Πολιτικής Προστασίας και την έλλειψη συντονισμού. Εσείς τι λέτε;

Χ. Χατζησάββας: Ευθύνες βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις από το 1974 και μετά. Έτσι είναι δύσκολο να υπάρξει διατύπωση ξεκάθαρων κατηγοριών από το σύνολο των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει, είτε σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής είτε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, πχ το ΚΚΕ και η αριστερά που επί δεκαετίες εκλέγουν δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους.

Υπάρχει ευθύνη για το ότι υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα, για το ότι δεν υπήρχαν δρόμοι επαρκείς για εκκένωση, υπηρεσίες έτοιμες να ανταποκριθούν, για το ότι δεν πάρθηκε έγκαιρα μια σωστή απόφαση και πολλά άλλα κενά. Είτε είναι ένα τυχαίο γεγονός η φωτιά, είτε είναι μεθοδευμένο σχέδιο, το Κράτος πρέπει να είναι έτοιμο να δράσει καταλυτικά και άμεσα για να αντιμετωπίσει την απειλή. Το "σηκώνουμε τα χέρια ψηλά" και παραδιδόμαστε να καούμε, δεν ταιριάζει σε Έλληνες.

Ο συντονισμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν ανύπαρκτος και γελοίος όπως πάντα.

Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Παπά συμπλήρωσαν τα ένστολα πολιτικά καραγκιοζιλίκια του Καμένου και όλα μαζί πλαισίωσαν την απαράδεκτη εικόνα Τσίπρα να ρωτάει αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι, ενώ ώρες πριν υπήρχαν επιβεβαιωμένα νεκροί.

Έγγραφο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ζητά τη σταδιακή κατάργηση του όρου λαθρομετανάστης με τον όρο παράτυπος μετανάστης. Εσείς πιστεύετε ότι σ' ότι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό αυτό ειναι το μόνο που πρέπει να λυθεί;

Χ. Χατζησάββας: Για το μεταναστευτικό υπάρχουν νόμοι εδώ και δεκαετίες και ποτέ δεν είχε πρόβλημα η Ελλάδα με τους νόμιμους μετανάστες.

Το πρόβλημα υπάρχει με τους παράνομους μετανάστες ή λαθρομετανάστες από την εποχή που με κυβέρνηση ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία και έγινε ακόμα μεγαλύτερο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το παράνομος και λαθραίος δεν χαρακτηρίζει τον άνθρωπο αλλά τον τρόπο εισόδου, οπότε όλη η υπόλοιπη συζήτηση περιττεύει.

Το να βγάζει κάποιο δικαστήριο απόφαση να «καταργηθεί ένα πρόβλημα» είναι καταπληκτικά αισιόδοξο.

Είναι το ίδιο αστείο με το να βγάλουν αποφάσεις για την κατάργηση της πείνας, της έλλειψης νερού, να καταργήσουν με απόφαση την μόλυνση του περιβάλλοντος και το φαινόμενο του θερμοκηπίου επίσης να καταργήσουν με αποφάσεις τους προβλήματα όπως το AIDS και ο καρκίνος.

Ας σοβαρευτούμε λίγο και ας αφήσουν στην άκρη τις διεθνιστικές τους ιδεοληψίες.

Η Λαθρομετανάστευση είναι ένα πρόβλημα υπαρκτό και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με δικαστικές αποφάσεις, ούτε με προσευχές.

Αποτελεί μεθοδευμένο σχέδιο κατάληψης της Ευρώπης από Ισλαμιστές για να αποτελέσουν τα φθηνά εργατικά χέρια στις τεράστιες βιομηχανίες των πολιτικών και οικονομικών τέκνων του Γκούντενμπργκ Καλέργκι και των εμπνευστών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ένωσης.

Μόνο με αντικατάσταση του εργατικού δυναμικού της Ευρώπης με χαμηλών απαιτήσεων σε μισθούς αλλοδαπούς θα μπορέσει η Καπιταλιστική νεοφιλελεύθερη Ευρώπη να ανταγωνιστεί την οικονομική και εμπορική εισβολή της Κίνας.

Η λύση; Άμεσο κλείσιμο των Ευρωπαϊκών συνόρων και απέλαση όλων των ισλαμιστών λαθρομεταναστών που στις χώρες τους κατά 99% δεν υπάρχει πόλεμος.

Διαφορετικά θα υπάρξει σύντομα ΕΔΩ πόλεμος, παγκόσμιος, με επίκεντρο την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Ο Τρίτος αυτός παγκόσμιος πόλεμος, είμαι πεπεισμένος, θα είναι πολιτισμικός και θρησκευτικός.

Παραμονή της Παναγίας απελευθερώθηκαν οι Έλληνες στρατιωτικοί σε στιγμή που δεν το περίμενε κανείς. Τι ήταν αυτό που έκανε την αδιάλλακτη Τουρκική δικαιοσύνη να παρακάμψει την κατηγορία που αιωρείτο περί κατασκοπείας με την παρατεταμένη έρευνα στα κινητά τους και να τους απελευθερώσει; Υπήρξε κατά τη γνώμη σας κάποιο παρασκήνιο;


Χ. Χατζησάββας: Το ότι τόσους μήνες ήταν κρατούμενα τα δυο Ελληνόπουλα το χρεώνεται αποκλειστικά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έκανε βόλτες με τον Ερντογάν στην Ελλάδα και υποσχέθηκαν την έκδοση των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών την ώρα που ο Ερντογάν είχε αυστηρή διεθνή απομόνωση.

Ο Καμένος ήταν αυτός που μετά από μερικές ημέρες αμηχανίας από την σύλληψη των δυο στρατιωτικών μας, βγήκε και δήλωσε ότι οι Έλληνες πέρασαν μέσα σε Τουρκικό έδαφος, παραδίδοντας τους ουσιαστικά στους Τούρκους με ομολογία ενοχής για λογαριασμό τους.

Καμία πίεση δεν δέχτηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση ο Ερντογάν, μόνο η Χρυσή Αυγή έκανε πορείες στην Τουρκική πρεσβεία και απαίτησε την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, μόνο για την Χρυσή Αυγή είπε η Τουρκική κυβέρνηση ότι είναι εχθρική και αποτελεί πρόβλημα. Άρα όλοι οι υπόλοιποι είναι φίλοι, ότι και αν αυτό σημαίνει πολιτικά και διπλωματικά.

Οι πιέσεις Τράμπ και Πούτιν ήταν καθοριστικές, έκανε συμβολικά ο Ερντογάν την απελευθέρωση παραμονή της Παναγίας και έτσι έγινε αρεστός και στους Έλληνες που ξεχύθηκαν από την επόμενη μέρα στις αγορές της Τουρκίας, σε Πόλη και Αδριανούπολη για ψώνια, μιας και ο «καλός Σουλτάνος Ερντογάν» απελευθέρωσε τα παιδιά μας.

Κανένα αδίκημα δεν έκαναν οι δυο Στρατιωτικοί μας απέναντι στο Τουρκικό κράτος και ήταν γνωστό σε όλους από την πρώτη στιγμή. Εντόλή για καρτέρι σύλληψης ήταν από το Ερντογάν για να πιέσει για την έκδοση των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών.

Αν θέλετε να μιλήσουμε για παραπτώματα των Ελλήνων Στρατιωτικών θα έπρεπε να θυμηθούμε ίσως τους όρκους για τα «όπλα τα Ιερά» και την εντολή της Σπαρτιάτισσας μάνας προς στον γιο που κράταγε την ασπίδα του πατέρα του, αλλά δεν είναι της ώρας μιας και δεν μας κυβερνάει κάποιος πολιτικός «Λεωνίδας» αλλά πολιτικοί και εθνικοί «εφιάλτες».

Όπως και να έχει όμως τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας και του Στρατού, που δεν αισθάνονται έτοιμοι να πολεμήσουν για τα όπλα και τα «βαριά» Εθνόσημα στην στολή τους, να παραιτηθούν και να αφήσουν κενές θέσεις για τα Ελληνόπουλα που έχουν θέληση να πολεμήσουν.

Έχετε κάποια πληροφόρηση αν υπάρχει προοπτική να αποσυμφορηθούν με κάποιο τρόπο τα νησιά που σηκώνουν στην πλάτη τους το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού;


Χ. Χατζησάββας: Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αποσυμφόρηση. Το σχέδιο έχει ανακοινωθεί και έχει γίνει αποδεκτό από όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής. Το σχέδιο προβλέπει ότι, εκτός από τις χιλιάδες ισλαμιστών που θα έρχονται στην Ελλάδα από Αφρική και Ασία, θα επιστρέφουν στην Ελλάδα μαζικά από την υπόλοιπη Ευρώπη επικίνδυνοι ισλαμιστές. 

Οι πολίτες κάποιών χωρών, παρά τις οικονομικές πιέσεις και απειλές που δέχτηκαν, τόλμησαν και ψήφισαν κυβερνήσεις που έκλεισαν τα σύνορα τους στην εισβολή ισλαμιστών λαθρομεταναστών.

Στην Ελλάδα για μια διαγραφή ΕΝΦΙΑ και σκίσιμο μνημονίου-που δεν έγιναν-, ο λαός εξέλεξε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -δυο φορές-και τα αποτελέσματα της ψήφου του είναι εμφανέστατα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, για αυτό και δεν μπορεί να ασκήσει σφοδρή αντιπολίτευση και να ρίξει αυτήν την επικίνδυνη συγκυβέρνηση.

Για το κλεφτοΠΑΣΟΚ που με αλλαγές ΑΦΜ προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του το «λερωμένο» ποινικό του μητρώο, δεν νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Θα γίνει προσπάθεια νεκρανάστασης του, με την βοήθεια της ΝΔ για να συγκυβερνήσουν ξανά μαζί.

Η μόνη λύση στο πρόβλημα της Λαθρομετανάστευσης και στην οικονομική και Εθνική ανάταση, θα έρθει από την Χρυσή Αυγή.

Άσχετα με την ιδεολογία σου και το τι ψήφισες την τελευταία φορά, στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές, το μοναδικό ερώτημα που θα τεθεί, είναι ένα.

Θέλεις τα επόμενα 20 χρόνια να υπάρχει Ελλάδα; Αν ΝΑΙ, τότε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Σ.Σ.
Ευχαριστώ πολύ το βουλευτή του νομού Κιλκίς Χρήστο Χατζησάββα για αυτή τη σύντομη κουβέντα μας γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις που τρέχουν, μας προλαβαίνουν και μας κάνουν να γινόμαστε θεατές ανίερων συμμαχιών, λόγω του "ανάγκα και θεοί πείθονται" (βλέπε υπουργοποίηση Παπακώστα) αλλά προπάντων μας κάνουν να συνειδητοποιούμε μπροστά σ' όλα αυτά πως, σε καμιά δημοκρατία δε χωράνε ταμπέλες και φίμωτρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.