Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Στη σύνοδο των προέδρων των ΝΟ.Δ.Ε., ο πρόεδρος της Νομαρχιακής του Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ. Κιλκίς
Στην Σύνοδο των Προέδρων των ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ συμμετείχε το διήμερο Κυριακή 1 και Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής του Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος. 


Τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της η Σύνοδος ήταν Οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα, η εξυγίανση των οικονομικών των ΝΟΔΕ και η πρόταση που ετέθη σε συζήτηση για να επαναφέρει τους Προέδρους των Νομαρχιακών Οργανώσεων στην Π.Ε. της ΝΔ (ως εξ οφίτσιο μέλη).

Ακολούθησαν ομιλίες ενημέρωσης των Προέδρων από τους Τομεάρχες του κόμματος για θέματα του τομέα τους – Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τον Γ.Γεωργαντά, Ψηφιακής Πολιτικής, Tηλεπικοινωνιών και Ενημέρωησης από την Α.Μ. Ασημακοπούλου, Εξωτερικών από τον Γ.Κουμουτσάκο, Περιβάλλοντος & Ενέργειας από τον K.Σκρέκα, Εθνικής Αμυνας από τον Β.Κικίλια, Εσωτερικών από τον Μ.Βορίδη, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Yγείας από τον B.Οικονόμου – ενώ την Σύνοδο χαιρέτισαν με εισηγήσεις γενικού ενδιαφέροντος ο Γραμματέας Π.Ε. κ. Λ. Αυγενάκης, η Εκπρόσωπος Τύπου Κα Μ. Σπυράκη, ο Γενικός Διευθυντής κ. Ν. Παπαθανάσης και ο Γραμματέας Οργανωτικού κ. Στ. Κονταδάκης.

Μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κιλκίς είχε πολύωρη συνάντηση με την Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης και προσωπική φίλη του πολλά χρόνια Κα Ντόρα Μπακογιάννη για θέματα του τομέα ευθύνης της αλλά και για ζητήματα γενικής πολιτικής. 


Ο κ. Παπαδόπουλος παρέδωσε μάλιστα και σχετικό υπόμνημα με τους βασικούς άξονες προγράμματος σε επίπεδο νομού στο οποίο γίνεται αναφορά σε έργα που είναι απαραίτητα να υλοποιηθούν.

Aπό τη συνάντηση ''βγήκε'' και η δημοσιογραφική είδηση ότι κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2018, με την ευκαιρία της επισκέψεως του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη που θα είναι και επικεφαλής επιτελείου του κόμματος στην 83η Δ.Ε.Θ. (θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 8 - 16/09/2018 ), η Κα Μπακογιάννη και o Tομεάρχης Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας θα επισκεφθούν το Κιλκίς για να οριστικοποιήσουν το πρόγραμμα της ΝΔ για το Νομό μας. 

Όπως έγινε γνωστό μάλιστα θα τεθούν και θα ανακοινωθούν εκ πρώτης τρία (3) συγκεκριμένα έργα για τα οποία θα υπάρχει δέσμευση για την υλοποίηση τους εντασσόμενα στο σκέλος των Δημοσίων Επενδύσεων.

Η δεύτερη ημέρα των εργασιών της Συνόδου περιλάμβανε ομιλίες ενημέρωσης από τους Τομεάρχες της ΝΔ – Oικονομικών από τον Χ. Σταϊκούρα, Οικονομίας & Ανάπτυξης από την Ντ. Μπακογιάννη, Μεταναστευτικής Πολιτικής από τον Μ. Βαρβιτσιώτη, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής από τον Ι. Πλακιωτάκη, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τον Ν. Παναγιωτόπουλο, Τουρισμού από τον Εμ. Κόνσολα και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων από την Φ. Αραμπατζή - για εισηγήσεις σχετικές με τον τομέα που έχουν αναλάβει.

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στους Προέδρους όλης της χώρας. Στην σύντομη ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος αφού πρώτα μετέφερε τις ευχαριστίες όλων των συμπατριωτών μας στον παρόντα στην Σύνοδο Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την επίσκεψη του στο Κιλκίς ανήμερα της 105ης Επετείου από τη Μάχη και Απελευθέρωση του Κιλκίς αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση και στην ''εικόνα'' σε γενικές γραμμές που επικρατεί σε πολιτικό επίπεδο στο Κιλκίς.

Τις εργασίες της Συνόδου ολοκλήρωσε με ομιλία του ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Προέδρου της ΝΟΔΕ Κιλκίς όλους τους Κιλκισιώτες/σιώτισσες για την θερμή και φιλόξενη υποδοχή τους κατά την εδώ παρουσία του, στο Κιλκίς, στις 21 Ιουνίου. 


Αναφέρθηκε επιγραμματικά στους άξονες εντός των οποίων η ΝΔ θα κινηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, σε θέματα οργάνωσης και εκλογικής προετοιμασίας - σημείωσε ότι όσον αφορά τις υποψηφιότητες και τη συγκρότηση ψηφοδελτίων οι εκ των πραγμάτων μόνο βέβαιοι που συμπεριλαμβάνονται ήδη είναι οι νυν βουλευτές που ανήκουν στην Κ.Ο. - ενώ δεν άφησε εκτός και τα ζητήματα γενικής πολιτικής (χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά και στην οικονομία). 

Επανέλαβε για ακόμη μια φορά κατηγορηματικά την ειπωμένη πολλές φορές και από το Κιλκίς θέση του κόμματος ότι είναι πολύ κακή η συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας και την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων. Και πως είτε με 151, είτε με 180, είτε με οποιοδήποτε αριθμό Βουλευτών χρειασθεί να κυρωθεί η συμφωνία, η ΝΔ θα την ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ.

Στη Σύνοδο των Προέδρων ΝΟΔΕ από το Κιλκίς συμμετείχε και ο υπεύθυνος του κόμματος για θέματα οργάνωσης εκλογών σε επίπεδο περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κ. Ανδρέας Τρεντζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου