Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Ιούλιος στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Ταξίδι στην ιστορία της Μακεδονίας

Δελτίο τύπου Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα
Μία μοναδική εμπειρία ξενάγησης στον χρόνο και την ιστορία του 19ου και 20ου αιώνα θα βιώσουν οι επισκέπτες του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κατά τον μήνα Ιούλιο. Η μόνιμη έκθεση εμπλουτίστηκε και παρουσιάζει τα αυθεντικά όπλα των αγωνιστών του 1821, καθώς επίσης, έντυπα και φωτογραφίες εποχής. 

Προσωπικά και μοναδικά αντικείμενα σπουδαίων προσωπικοτήτων της εποχής, όπως του Παύλου Μελά και της Πηνελόπης Δέλτα, προκαλούν δέος σε κάθε παρευρισκόμενο.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα κειμήλια του Φετχί Μπουλέντ, του οθωμανικού πλοίου που τορπιλίστηκε από τον υποπλοίαρχο Νικόλαο Βότση, τα οποία και ανασύρθηκαν από τον βυθό του Θερμαϊκού, καθώς και τα κυάλια του Χασάν Ταχσίν Πασά και το περίστροφο του γιου του, Κενάν Μεσσαρέ.

Στον πρώτο όροφο του Μουσείου προβάλλεται η ταινία «Ο Μακεδονικός Αγώνας» στην ελληνική, αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα και υλοποιείται η εκπαιδευτική οπτικοακουστική παραγωγή «Πορεία στη Μακεδονία με τον Παύλο Μελά».Τέλος, στο «μυστικό» υπόγειο παρουσιάζονται τέσσερα διοράματα σε φυσικό μέγεθος με σκηνές του Μακεδονικού Αγώνα που φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Ανεμογιάννη.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη

ΤΗΛΕΦΩΝΟ | 2310 229778

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ | www.imma.edu.gr 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09.00-20.00 & Σάββατο 10:00-14:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ | Ενήλικες 2€ - Μαθητές 1€

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Επίσης προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης ξενάγησης (υπηρεσία προσωπικής περιήγησης) σε πολλές γλώσσες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Είναι προσβάσιμο κυρίως με λεωφορείο ή με τα πόδια, για όσους διαμένουν εντός του ιστορικού κέντρου.

Όσοι έρχονται από τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 39, 33 και θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση «Μητρόπολη», στην οδό Μητροπόλεως.

Όσοι έρχονται από την ανατολική είσοδο της πόλης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 33, 39 και να αποβιβαστούν στη στάση «Αγία Σοφία» στην οδό Τσιμισκή.

Κοντά στο μουσείο δεν υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, στην περιοχή όμως υπάρχουν σταθμοί αυτοκινήτων επί πληρωμή.

Επίσης, για τα Ι.Χ. στην περιοχή του Μουσείου και στο ιστορικό κέντρο λειτουργεί το σύστημα στάθμευσης ithesi


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.